Ryzen 3600 4.4GHz Overclock değerleri

1.4v da çok sayılır aslında, eğer sırf 100MHz için voltajı yüksek tutman gerekiyorsa bi' alt kademeye çek frekansı ve voltajı düşür. 1.325-1.35V overclock için denenebilir değerler, nanometre küçüldükçe voltaj duyarlılığı da artıyor. Günlük kullanımda bir şey fark etmezken uzun vadeli kullanımda işlemciyi aşındırabilir. İşlemcin 2020 versiyon mu ayrıca? Düşük voltajda bile başarılı sonuçlar verebiliyor yeni versiyonlar.

En sağlıklısı BIOS'tan olur.

Ryzen Master'dan yaparsan PC'yi her açtığında PC'yi aç kapa yapıp ayarları yapman lazım.

1599250073684.png

Şu an durum böyle. 4.3GHz 4.4GHz'de sistem açıldı tam 1.4000'den başlatmıştım fakat mavi ekran verdi bende voltajı arttırmak istemedim 4.3 GHz'ye düşürdüm şu an durum bu böyle kalsın mı? Bir sorun olmadı şimdilik.

1.4v da çok sayılır aslında, eğer sırf 100MHz için voltajı yüksek tutman gerekiyorsa bi' alt kademeye çek frekansı ve voltajı düşür. 1.325-1.35V overclock için denenebilir değerler, nanometre küçüldükçe voltaj duyarlılığı da artıyor. Günlük kullanımda bir şey fark etmezken uzun vadeli kullanımda işlemciyi aşındırabilir. İşlemcin 2020 versiyon mu ayrıca? Düşük voltajda bile başarılı sonuçlar verebiliyor yeni versiyonlar.

Versiyonunu bilmiyorum 2020 senesi içinde Vatan Bilgisayar'dan satın aldım.

@EntertainmentStudios Soğutucun nedir? LLC ayarlamadın sanırım, yük altında voltaj kaça düşüyor takip eder misin? HWiNFO64 kullanabilirsin takip için. Versiyon normalde işlemci üzerinde yazar, kutularda yazıyor mu fikrim yok açıkçası. 2. satırda rakamla başlayan bölümde 2 sayı yıl, 2 sayı hafta şeklinde yazmakta. 20** şeklindeyse 2020 versiyon, fazla voltaja ihtiyacı yok 4.2-4.3GHz için. Çok da önemli değil açıkçası, zaten o şekilde de deneyerek bulacaktın.

@EntertainmentStudios Soğutucun nedir? LLC ayarlamadın sanırım, yük altında voltaj kaça düşüyor takip eder misin? HWiNFO64 kullanabilirsin takip için. Versiyon normalde işlemci üzerinde yazar, kutularda yazıyor mu fikrim yok açıkçası. 2. satırda rakamla başlayan bölümde 2 sayı yıl, 2 sayı hafta şeklinde yazmakta. 20** şeklindeyse 2020 versiyon, fazla voltaja ihtiyacı yok 4.2-4.3GHz için. Çok da önemli değil açıkçası, zaten o şekilde de deneyerek bulacaktın.

Hocam ben OC konusunda sizin kadar bilgili değilim.

LLC ayarı ne işe yarıyor?

İşlemcinin kendisinin fotoğrafı.

Prime95'in SS'ini at.

Fanı sökme şansım yok çünkü termal macun yok.

@EntertainmentStudios soğutucun nedir? LLC ayarlamadın sanırım, yük altında voltaj kaça düşüyor takip eder misin? HWiNFO64 kullanabilirsin takip için. Versiyon normalde işlemci üzerinde yazar, kutularda yazıyor mu fikrim yok açıkçası. 2. satırda rakamla başlayan bölümde 2 sayı yıl, 2 sayı hafta şeklinde yazmakta. 20** şeklindeyse 2020 versiyon, fazla voltaja ihtiyacı yok 4.2-4.3GHz için. Çok da önemli değil açıkçası, zaten o şekilde de deneyerek bulacaktın.

Stok soğutucu ile 4.2 GHz'de kullanıyordum uzun süredir. Testte 85 derece oluyordu fakat oyun içinde 50-70 civarında geziyordu bu yüzden kullanmaya devam ettim 4.3 ve 4.4GHz'de ne olacağını merak ettiğim için çıkarttım sistem açıldı fakat işte voltaj olayı sıkıntı yapar mı diye merak ettim. Şimdi 4.4GHz'de voltaj ayarını yapamadığım için 4.3GHz'de açtım şimdi test yapacağım ama yine 4.2 GHz'ye düşüreceğim en sonunda riske girmemek için bir tane kaliteli hava soğutma veya sıvı soğutma almam lazım. Şu an tek avantajım oda da klima var çok serin.
1599250873453.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı