Ryzen 3600 4.4GHz Overclock değerleri

Şu an 4.3GHz'de mavi ekran veya hiçbir şey vermeden bir anda sistem kapandı 2 kez yük altında da değildi. Sıcaklık da düşüktü bende 4.2GHz'ye çektim.
1599251126847.png

@kandes2 yükte düşen voltajı yükseltiyor diyebiliriz.

@EntertainmentStudios şansın yokmuş zaten, 6. çekirdek hata vermiş. En iyisi 4.2GHz'de dene şansını.

Şu an 4.2GHz için test önerisi var mı? Yani bu voltajda sistem yük altında veya normal kullanımda mavi ekran vs verme ihitmali var mı?

Şu an 4.3GHz'de mavi ekran veya hiçbir şey vermeden bir anda sistem kapandı 2 kez yük altında da değildi. Sıcaklık da düşüktü bende 4.2GHz'ye çektim.
Eki Görüntüle 658276

Şu an 4.2GHz için test önerisi var mı? Yani bu voltajda sistem yük altında veya normal kullanımda mavi ekran vs verme ihitmali var mı?

Voltaj yetmemiş olabilir.

Daha üstünü deneme derim.

@Tolga Samet Hocam kusura bakmazsanız bir soru soracağım.

6. çekirdeğin hata verdiğini nereden anladınız?

6. çekirdeğin hata verdiğini nereden anladınız?
11. ve 12.thread'lerde stopped working demiş, çekirdekler hata vermiş ve test durmuş.

Benlik bir şey kalmamış. @Tolga Samet varken gelip laf kalabalığına gerek yok, bir kişi adım adım yardım etse yeter. Yoksa karışıyor işler.

En sağlıklısı BİOS'tan olur.

Ryzen Master'dan yaparsan PC'yi her açtığında PC'yi aç kapa yapıp ayarları yapman lazım.

Zaten Ryzen Master'daki arayüz frekans ve voltajı ayarlayıp programın kendi stres testinde sıcaklıkları görüp en optimum ayarı bulduktan sonra finalde BIOS üzerinden değiştirmek için. Her ince ayarı BIOS üzerinden yapıp her defasında bilgisayarı başlatıp stres testine sokmaya kalksak saatler sürer.

Bende de aynı işlemci var. 2019 yılı 43. hafta üretilmiş seri. 1.25V ve 4.2GHz'de kullanıyorum. Kasanın ve işlemcinin havalandırması gayet iyi. Ryzen Master'ın testinde 66 dereceyi gördüm. Aida64'te de sonuçlar benzer, Prime95'te 71'e kadar çıkıyor testin sonlarına doğru. Gerçek dünya testinde ise PUBG oynarken işlemci 55 derece.

Yalnız ben Ryzen Master dışındaki stres testlerini çok önermiyorum, işlemciye normalde üstlenmeyeceği kadar yük bindirmeye yönelik testler, en ağırından render da alsanız o işlemci bu kadar yoğunlukta çalışmayacak. Öyle bir düşünce yerleşmiş ki insanlarda işlemcinin en yüksek sıcaklığa çıktığı test en iyi test gibi zannediliyor, bu senaryo gerçeğe yakın mı değil mi kimse sorgulamıyor. Ryzen Master'ın test senaryosunun daha gerçek hayata yakın olacağını düşünüyorum sonuçta AMD'nin kendi uygulaması. Yani Prime95'te test ettim işlemci 90 derece çıktı o zaman voltaj düşüreyim düşüncesi bence çok mantıklı değil.

Yalnız ben Ryzen Master dışındaki stres testlerini çok önermiyorum, işlemciye normalde üstlenmeyeceği kadar yük bindirmeye yönelik testler, en ağırından render da alsanız o işlemci bu kadar yoğunlukta çalışmayacak. Öyle bir düşünce yerleşmiş ki insanlarda işlemcinin en yüksek sıcaklığa çıktığı test en iyi test gibi zannediliyor, bu senaryo gerçeğe yakın mı değil mi kimse sorgulamıyor. Ryzen Master'ın test senaryosunun daha gerçek hayata yakın olacağını düşünüyorum sonuçta AMD'nin kendi uygulaması. Yani Prime95'te test ettim işlemci 90 derece çıktı o zaman voltaj düşüreyim düşüncesi bence çok mantıklı değil.

Small FFTs testinde 90 derece görmesi normal sayılıyor.

Small FFTs testi voltaj yetiyor mu diye test etmek için en uygun test diyebilirim.

O yüzden onu öneriyorum.

''Bilgisayarım stabil çalışıyor mu?'' diyen adama Small FFTs önermem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı