Yükte zaten 1.44V çok yüksek değer. En azından önceki nesillere göre söylüyorum. Benim 2200G bile 1.38V ile çalışıyor. Voltajı elle ayarlayarak düşürmeyi deneseniz? Normalde 3600'ün kaç voltaj ile çalıştığını bulmak lazım. Boost kapatmanında ısı konusunda yardımcı olduğunu hatırlıyorum.
Ryzen Master ile frekansı sabitlemenizi ve en yakın zamanda güzel bir soğutucu ve 1 adet daha RAM almanızı öneririm.
OC düşünmüyorsanız dert etmenize gerek yok, pek oyun oynamıyorsanız işlemcinizin tam yükte çalışacağını zannetmiyorum. CPU TEMP programını kurup güncel değerleri sağ alt görev çubuğundan kontrol edebilirsiniz.Açıkçası elle ayarlamaya çekindim hocam. OC tarzı tecrübelerim hiç yok. Normalde default olarak bu ayarların kapalı olması gerekmez miydi ? Açık gelmesi bana biraz garip geldi. Acaba XMP'yi açınca mı açıldı diyeceğim ama sanmıyorum.
Ben zaten OC amaçlı sistem kurmadım yani OC ile pek ilgilenmiyorum çünkü ekstra masraflı birşey benim için. Şu an da işlemcinin de OC'ye ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. Fazla oyun oynayan birisi de değilim. Ekran kartımda zaten çok güçlü değil.
Bu kasanın üst kısmı kapalı ve üstün yarısı pleksi yani kasanın hem yanı hemde üstünün yarısı pleksi şeklinde şeffaf yapıda. Bu yüzden üste herhangi bir fan takma imkanı yok.
Önden ise sadece yanlardan fotoğrafta görüldüğü gibi hava deliklerinden ancak havayı alıyor. Bu yüzden kasanın çok iyi hava soğutması olmayabilir diye düşünüyorum.
Yazı biraz aceleye geldiğinden yanlış yazmışım kusura bakmayın. RAM 2 adet hocam. Bana stok soğutucu yeterli gelir demişlerdi. Olmadı eski sistemdeki Cooler Master Hyper TX4 'ü takarım. Şu an sisteme başka bir masraf çıkartmam mümkün değil maalesef.
Fansızlığı bir kere unut hocam. Fan yok diye sistem yanacak olsa benim kasa çoktan erimişti. Egsoz fanım bile yok benim. OC yapmayacaksınız. OC yapar gibi voltaj ayarı yapacaksınız. Tabi sizin bileceğiniz iş sadece alternatif sundum çünkü 1.44V bana çok fazla geldi.Açıkçası elle ayarlamaya çekindim hocam. OC tarzı tecrübelerim hiç yok. Normalde default olarak bu ayarların kapalı olması gerekmez miydi ? Açık gelmesi bana biraz garip geldi. Acaba XMP'yi açınca mı açıldı diyeceğim ama sanmıyorum.
Ben zaten OC amaçlı sistem kurmadım yani OC ile pek ilgilenmiyorum çünkü ekstra masraflı birşey benim için. Şu an da işlemcinin de OC'ye ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. Fazla oyun oynayan birisi de değilim. Ekran kartımda zaten çok güçlü değil.
Bu kasanın üst kısmı kapalı ve üstün yarısı pleksi yani kasanın hem yanı hemde üstünün yarısı pleksi şeklinde şeffaf yapıda. Bu yüzden üste herhangi bir fan takma imkanı yok.
Önden ise sadece yanlardan fotoğrafta görüldüğü gibi hava deliklerinden ancak havayı alıyor. Bu yüzden kasanın çok iyi hava soğutması olmayabilir diye düşünüyorum.
Yazı biraz aceleye geldiğinden yanlış yazmışım kusura bakmayın. RAM 2 adet hocam. Bana stok soğutucu yeterli gelir demişlerdi. Olmadı eski sistemdeki Cooler Master Hyper TX4 'ü takarım. Şu an sisteme başka bir masraf çıkartmam mümkün değil maalesef.
Fansızlığı bir kere unut hocam. Fan yok diye sistem yanacak olsa benim kasa çoktan erimişti. Egsoz fanım bile yok benim. OC yapmayacaksınız. OC yapar gibi voltaj ayarı yapacaksınız. Tabi sizin bileceğiniz iş sadece alternatif sundum çünkü 1.44V bana çok fazla geldi.
Teşekkürler yazılımı kurdum hocam. O zaman sıkıntı yok gibi görünüyor oyunlarda artık girip sıcaklığı test ederim. 80'i geçmeyecektir muhtemelen.OC düşünmüyorsanız dert etmenize gerek yok, pek oyun oynamıyorsanız işlemcinizin tam yükte çalışacağını zannetmiyorum. CPU TEMP programını kurup güncel değerleri sağ alt görev çubuğundan kontrol edebilirsiniz.
Sanırım sıkıntınız yüksek voltaj olmuş. Yerinizde olsam performansın yetersiz geldiğini düşünmeye başladığım yerde, boost kapalı şekilde frekans değerlerini yükseltmek ilk işim olurdu. Tabi biraz merak biraz da işlemciyi tanımakta lazım. Bu halde memnunsanız zaten sorun yok iyi eğlenceler.Yazıyı güncelledim hocam şu an ki değerler daha iyi durumda.
Core Performance Boost'u kapattım. İşlemci 3599'ya sabitlendi. Voltaj 1.131 seviyesine indi. İşlemci boştaki sıcaklığı 54 55 lerde şu an.
Tekrar Aida64 ile stres testi başlattım 2 dk içinde işlemci 80 dereceye çıktı ama muhtemelen daha üstüne pek geçmeyecek.
Yani bileceğiniz derken bende bilmediğim için pek girişmek istemedim yoksa tabi sıkıntı değilTeşekkürler.
Teşekkürler yazılımı kurdum hocam. O zaman sıkıntı yok gibi görünüyor oyunlarda artık girip sıcaklığı test ederim. 80'i geçmeyecektir muhtemelen.
Sanırım sıkıntınız yüksek voltaj olmuş. Yerinizde olsam performansın yetersiz geldiğini düşünmeye başladığım yerde, boost kapalı şekilde frekans değerlerini yükseltmek ilk işim olurdu. Tabi biraz merak biraz da işlemciyi tanımakta lazım. Bu halde memnunsanız zaten sorun yok iyi eğlenceler.
Bilemiyorum hocam bende de açıktı galiba. BIOS kaynaklı da olabilir belki.Teşekkürler hocam. Zaman içinde onları iyice öğrenip ihtiyaç halinde kullanmaya başlayabilirim. Ama default olarak bu ayarların açık gelmesi bana biraz garip geldi açıkçası.