Ryzen 3600 Aida64 ile 92 derece

r5 2600x 1.15 voltajda, 4.0 ghz oc ve precision boost overdrive açık şekilde kullanıyorum. Ryzen master programında voltajı 1 tık 1 tık indirip, apply-test butonuna basın. Sisteminiz kapanırsa endişe etmeyin, pc reslemeniz yeterli olacaktır. Sistemin kapanma sebebi yetersiz voltajdır. Sistem kapanmayana kadar verebileceğiniz en düşük voltajı verin. 1.15V nerde 1.4V nerde :).

r5 2600x 1.15 voltajda, 4.0 ghz oc ve precision boost overdrive açık şekilde kullanıyorum. Ryzen master programında voltajı 1 tık 1 tık indirip, apply-test butonuna basın. Sisteminiz kapanırsa endişe etmeyin, pc reslemeniz yeterli olacaktır. Sistemin kapanma sebebi yetersiz voltajdır. Sistem kapanmayana kadar verebileceğiniz en düşük voltajı verin. 1.15V nerde 1.4V nerde :).

Hocam 1.15V'da sıkıntı olmuyor mu? Ben dün 4.0Ghz ve 1.1750V getirdim. Cpu-z ile stres testi yaptığımda sorun olmuyor ama Aida64 ve Prime95 ile test yaptığımda sistem 1-2dk içinde donuyor.

Şu an 4.0Ghz - 1.2125V'da çalıştırıyorum. Cpu-Z ile 35dk test yaptım ve oyun oynadım. Boşta 45-49 derece ve oyunda 72-78 derece arası çalışıyor.
Teşekkürler hocam. Zaman içinde onları iyice öğrenip ihtiyaç halinde kullanmaya başlayabilirim. Ama default olarak bu ayarların açık gelmesi bana biraz garip geldi açıkçası.

Bios menüsüne girin. Overlock bölümüne gelin.

CPU Core Ratio değerini 40 yapın. Bu 4.00 Ghz demektir.

Daha sonra CPU Core Voltage değerini 1.22 yazın sonra kendisi otomatik bir değere dönüştürecektir.

Kaydettikten sonra Cpu-z programını indirip Stess Cpu seçeneğini 10-15dk yapın.
Bi yandan da sıcaklık değerlerine bakın. Bunun içinde CPUID HWMonitor kullanabilirsiniz.

Sorun olmazsa 1.22 verdiğiniz voltaj değerini klavyedeki +,- tuşlarından 1 tık "-" basarak düşürün tekrar kaydet yapıp. Tekrar test yapın. Ne kadar az voltaj o kadar az sıcaklık değeri sağlar.

Böyle stabilize olan değeri bulun ve öyle kullanın.

Son düzenleme:
Hocam 1.15V'da sıkıntı olmuyor mu? Ben dün 4.0Ghz ve 1.1750V getirdim. Cpu-z ile stres testi yaptığımda sorun olmuyor ama Aida64 ve Prime95 ile test yaptığımda sistem 1-2dk içinde donuyor.

Şu an 4.0Ghz - 1.2125V'da çalıştırıyorum. Cpu-Z ile 35dk test yaptım ve oyun oynadım. Boşta 45-49 derece ve oyunda 72-78 derece arası çalışıyor.

Bios menüsüne girin. Overlock bölümüne gelin.

CPU Core Ratio değerini 40 yapın. Bu 4.00 Ghz demektir.

Daha sonra CPU Core Voltage değerini 1.22 yazın sonra kendisi otomatik bir değere dönüştürecektir.

Kaydettikten sonra Cpu-z programını indirip Stess Cpu seçeneğini 10-15dk yapın.
Bi yandan da sıcaklık değerlerine bakın. Bunun içinde CPUID HWMonitor kullanabilirsiniz.

Sorun olmazsa 1.22 verdiğiniz voltaj değerini klavyedeki +,- tuşlarından 1 tık "-" basarak düşürün tekrar kaydet yapıp. Tekrar test yapın. Ne kadar az voltaj o kadar az sıcaklık değeri sağlar.

Böyle stabilize olan değeri bulun ve öyle kullanın.
Bende sıkıntı olmuyor. Anakart ve işlemciden işlemciye farklılık gösteren bir durum tabii.

Yeni sisteme eski sistemimdeki cooler master hyper t4 soğutucuyu taktım. Sistem boşta 44 45 derecelerde dolaşıyor. Pubg lite'da test ettim 58 59 dereceyi geçmedi. Tabi core boost kapalı ve işlemci 3599 değerinde. Herhangi bir hızaşırtma yok.

Lakin T4 soğutucunun fanı üste bakacak şekilde konumlandırmak zorunda kaldım. Hatta ilk taktığımda soğutucu işlemcinin tam yüzeyine temas etmiyordu biraz taşma yapıyordu. Fotolardan görebilirsiniz. Bende anakarta takılan aparatı ters çevirip öyle takınca tam oturdu. Bilmiyorum egzos fanına doğru bakacak şekilde konumlandırabilir miyim onu beceremedim. Ama pek sanmıyorum. Zaten şimdilik böyle sıcaklık değerleri yeterli benim için.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-08-06 at 16.56.50(1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-08-06 at 16.56.50(1).jpeg
    254 KB · Görüntüleme: 66
  • WhatsApp Image 2019-08-06 at 16.56.50.jpeg
    WhatsApp Image 2019-08-06 at 16.56.50.jpeg
    206,6 KB · Görüntüleme: 68
  • WhatsApp Image 2019-08-06 at 16.56.51.jpeg
    WhatsApp Image 2019-08-06 at 16.56.51.jpeg
    140,2 KB · Görüntüleme: 72
Yeni sisteme eski sistemimdeki cooler master hyper t4 soğutucuyu taktım. Sistem boşta 44 45 derecelerde dolaşıyor. Pubg lite'da test ettim 58 59 dereceyi geçmedi. Tabi core boost kapalı ve işlemci 3599 değerinde. Herhangi bir hızaşırtma yok.

Lakin T4 soğutucunun fanı üste bakacak şekilde konumlandırmak zorunda kaldım. Hatta ilk taktığımda soğutucu işlemcinin tam yüzeyine temas etmiyordu biraz taşma yapıyordu. Fotolardan görebilirsiniz. Bende anakarta takılan aparatı ters çevirip öyle takınca tam oturdu. Bilmiyorum egzos fanına doğru bakacak şekilde konumlandırabilir miyim onu beceremedim. Ama pek sanmıyorum. Zaten şimdilik böyle sıcaklık değerleri yeterli benim için.
Bu soğutucu ve 3.5 GHZ için sıcaklık yine fazla. Gerçi sizden kaynaklanan bir problem değil, R5 3600'den herkes sıcaklık konusunda şikayetçi.

Bu soğutucu ve 3.5 GHZ için sıcaklık yine fazla. Gerçi sizden kaynaklanan bir problem değil, R5 3600'den herkes sıcaklık konusunda şikayetçi.

Haklısınız hocam o konuda bende yorumları okumuştum. Benim kasanın da üst kısmı kapalı açıkçası çok iyi bir soğutması olduğunu düşünmüyorum ama pek bir bilgim yok. Teşekkürler.

3600 en az ısı üreten işlemcilerden biri, 65W TDP.
Stock soğutucusu zayıf.
BIOS'lar henüz 3000 serisi için sorunlu. Fazla voltaj veriyorlar. Bu da yüksek sıcaklıklara sebep oluyor.
1-2 hafta içinde yeni BIOS sürümleri çıktıkça bu sorunlar düzelecektir.

MSI B450 Tomahawk'ta Ryzen 3600'ü Ryzen Master yazılımıyla kullanıyorum.
Size de AMD nin bu yazılımını kullanmanızı tavsiye ederim.
BIOS ta CPU ile ilgili herşeyi Auto yapmak iyi olur.

3600 en az ısı üreten işlemcilerden biri, 65W TDP.
Stock soğutucusu zayıf.
BIOS'lar henüz 3000 serisi için sorunlu. Fazla voltaj veriyorlar. Bu da yüksek sıcaklıklara sebep oluyor.
1-2 hafta içinde yeni BIOS sürümleri çıktıkça bu sorunlar düzelecektir.

MSI B450 Tomahawk'ta Ryzen 3600'ü Ryzen Master yazılımıyla kullanıyorum.
Size de AMD nin bu yazılımını kullanmanızı tavsiye ederim.
BIOS ta CPU ile ilgili herşeyi Auto yapmak iyi olur.

Ryzen Master'ı kurdum ama biraz karışık geldi çokta kurcalama fırsatım olmadı. Birde pek tecrübem olmadığı için yanlış birşey yapmaktan çekiniyorum. Pubg lite dışında pek sistemi zorlayabilecek oyun henüz oynamıyorum. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı