Ryzen 3600 CPU Debug LED Işığı Yanıyor

BerkaySaatci

Decapat
Selam, dün AMD Ryzen 5 3600 işlemciyi satın aldım. Anakartım MSI B450M PRO M.2. BIOS güncellemesini yaptım ve yeni işlemcimi sisteme taktım. Fakat sistemi çalıştırdığımda anakartım üzerindeki CPU Debug LED'in sürekli olarak yandığını görmekteyim. Sistemi bir kaç kez aç kapat yaparak çalıştırmayı başardım. Şu an 3600 model işlemciyi kullanmaktayım. Fakat bilgisayarı her açışımda ya da yeniden başlatışımda CPU Debug LED yanıyor ve bu aç kapatları sürekli yapmam gerekiyor. Bu durumun sistemime zarar vermesinden çekiniyorum. Bu sorun hakkında bilgisi olanlar veya aynı problemi yaşayanlar yardımcı olabilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesi ya kusurlu olmş yada ayarlar hatalı bence BIOS resetlemeyi dene düzelmezse bir daha güncelle.
BIOS resetlemek BIOS pilini çıkarmak veya BIOS ekranından default ayarlara geçmek ise bunları yaptım, sonuç hala aynı. Güncel BIOS sürümünün üzerine tekrar güncel BIOS sürümünü kurabilir miyim?

CMOS Clear dediğiniz olay BIOS pilini çıkarmak mı oluyor. Eğer o ise bu işlemi de yaptım. Tek RAM takılı şekilde de sistemi çalıştırdığımda aynı sonuç ile karşılaştım.
Evet Hocam başka bir PSU bulup deneyebilirmisiniz bir çok kişi bu sorunu PSU ile çözmüş.

Sistemim şuanda açık ve 3600 işlemciyi kullanabiliyorum fakat dediğim gibi yeniden başlatmalarda veya kapatıp açmalarda sorunum devam etmekte. PSU'dan kaynaklı olsaydı sistem açılmazdı diye düşünüyorum.
Ben önerdim sadece PC'de şöyle olsa böyle olurdu dediklerimiz çıkıyor hep. PSU stabil olması lazım. Araştırın isterseniz bu hatanın çoğunu PSU ile çözmüşler. Ha şu var ben olsam kendim acımdan hemen işlemciden şüphe edersin ama yaşayanlar demis bunu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı