Ryzen 3600 Gigabyte S2H Anakart OC Yapma ve Core Performance Boots

Manhunt47

Hectopat
Arkadaşlar selamlar, Ryzen 3600'ın stok fanını kullanıyorum. Core Performance Boots'u kapattığımda 3.6 GHZ ile oyunlarımı oynuyorum. Sıcaklık çok iyi hiçbir sıkıntı yok. Ama bu CPB'yi kapattığım için aşırı derece de bir performans düşüklüğü yaşar mıyım?

Asıl soruyu da sorayım, CPB'yi açarsam, derecesi ve voltajı boştayken bile inanılmaz derecede artıp azalıyor. Bunun çözümü hava soğutucusu mu almaktır? Yoksa CPB'yi kapatıp, manuel Overclock mu yapacağız?

Teşekkürler.

Bende de aynı sorun vardı, bakınız;
1574955736351.png

1574955745742.png

CPB kapattıktan sonra;
1574955759678.png

CS:GO oynuyorum genellikle, CPB ile ana menüde 800-900+ falandı, CPB kapalıyken de aynı yani 800-900 falan. Oyun içinde bir fark göremedim. 80 derecelere ulaşması yerine 50-70FPS kaybetmeyi yeğlerim.

Vallah çok enteresan ya, şimdi benim anakartım da Gigabyte B450M sh2 olanı, ama nasıl manuel OC yaparım bilmiyorum. Gigabyte'ın arayüzü de gerçekten Asus veya MSI gibi kullanıcı dostu değil.

Yakında soğutucu almayı düşünüyorum. Fakat aldıktan sonra ne yapacağım bilmiyorum. Bu Core Performance Boots olayı iyice kafamı karıştırdı.

CPB açık kalmalı bence yoksa işlemciden tam verim alınmıyor.

@tristessehivernale Ben stok fanlı 2600X ile CPB açık şekilde oyunlarda maximum 72-73 derece görüyorum ki 2 tane kasa fanım var sadece. CS:GO'da 70'i görmüyor. CPU fan hızım oyunlarda 2800 RPM değerlerinde çalışıyor. Sizin ortalama 1800'lerdeyse BIOS'tan fan hızını arttırmayı deneyebilirsiniz.

CPB açık kalmalı bence yoksa işlemciden tam verim alınmıyor.

@tristessehivernale Ben stok fanlı 2600X ile CPB açık şekilde oyunlarda maximum 72-73 derece görüyorum ki 2 tane kasa fanım var sadece. CS:GO'da 70'i görmüyor. CPU fan hızım oyunlarda 2800 RPM değerlerinde çalışıyor. Sizin ortalama 1800'lerdeyse BIOS'tan fan hızını arttırmayı deneyebilirsiniz.

Haklı olabilirsiniz, inanın oyunu açıyorum toplasanız 20-30 dakika oynayıp çıkıyorum. Ha CPB açık, ha değil. O yüzden pek önem vermiyorum zaten FPS olarak da tatminkar.

Arkadaşlar sorun şu CPB açıkken, boştayken PC'de voltaj değerleri ve Sıcaklık 20 derece artık 30 derece iniyor. Fan sesi azalıp artıyor falan. Yani normal değil bu durum.
Hocam anlamıyorum, Overclock yapmayı neden bu kadar çok istiyorsunuz? Yanma ihtimaline karşılık 50FPS mi? Çoğu oyunda o kadar bile değişmiyor? Tek yaptığımız şey CPB'yi, Intel'deki adıyla Turbo Boost'u kapatmak, öldürmüyoruz ya işlemciyi?

Hocam işlemciye o kadar para vermişim. 3.6'da kalacağıma, 4.2 ile daha iyi bir performans alamaz mıyım?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı