B450 gaming plus alınacak en iyi f/p anakartıdır net. Bütün b450 çipsetli anakartlar için konuşuyorum. Kartın kalitesini benim gibi çok yüklenen biri bilebilir. O yüzden tavsiyemdir.
Listede x370 çipseti varmıydı hatırlamıyorum güncelleme geleceklerde fakat sorunun cevabı çok basit. X370 çipset b450 çipsetten daha düşük. Kafanız karışmasın sonuçta o eski bir çipset b450ye göre. Ayrıca güncelleme geldi diyelim bu durumda bu kötü anakarta en düşük işlemciyi takmanız lazım anca onun performansını alacaksınız zaten. Kimse bana burada x370 i savunmaya da kalkmasın. B450den fazla OC imkanı sunabilir fakat teknoloji anlamında ve stabilite anlamında geri. B450lerin OC imkanı x370leri aratmayacak seviyede olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca alttaki konuya da göz atmasını öneririm bu konuya bakan herkesin.
AMD Ryzen 7 3700X dün itibariyle elime ulaştı ve anakartıma takıp yeni temiz Windows kurulumu yaptım. Gözlemlediğim kadarıyla sürekli olarak yüksek frekansta çalışıyor (4.0'ın altına düşmüyor.) Bu da ısıya yansıyor. Oldukça inişli-çıkışlı frekans ve ısı değeri oluşuyor. 45 ile 60 derece...
www.technopat.net
Anakartın önemini gösteren bir konu niteliğinde ve istediğiniz bütün cevapları veriyor.