Ryzen 3600 için X370 alınır mı?

MSI B450 gaming plus o.c için sağlammı peki.
B450 gaming plus alınacak en iyi f/p anakartıdır net. Bütün b450 çipsetli anakartlar için konuşuyorum. Kartın kalitesini benim gibi çok yüklenen biri bilebilir. O yüzden tavsiyemdir.
Bende Gigabyte x370 Gaming 3 var Ryzen 5 2600x ile kullanıyorum. Eğer ki bios update gelirse R5 3600/3600x ya da R7 3700x'den hangisi tercih edilebilir?
Listede x370 çipseti varmıydı hatırlamıyorum güncelleme geleceklerde fakat sorunun cevabı çok basit. X370 çipset b450 çipsetten daha düşük. Kafanız karışmasın sonuçta o eski bir çipset b450ye göre. Ayrıca güncelleme geldi diyelim bu durumda bu kötü anakarta en düşük işlemciyi takmanız lazım anca onun performansını alacaksınız zaten. Kimse bana burada x370 i savunmaya da kalkmasın. B450den fazla OC imkanı sunabilir fakat teknoloji anlamında ve stabilite anlamında geri. B450lerin OC imkanı x370leri aratmayacak seviyede olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca alttaki konuya da göz atmasını öneririm bu konuya bakan herkesin.
Anakartın önemini gösteren bir konu niteliğinde ve istediğiniz bütün cevapları veriyor.

Son düzenleme:
B450 gaming plus alınacak en iyi f/p anakartıdır net. Bütün b450 çipsetli anakartlar için konuşuyorum. Kartın kalitesini benim gibi çok yüklenen biri bilebilir. O yüzden tavsiyemdir.

Listede x370 çipseti varmıydı hatırlamıyorum güncelleme geleceklerde fakat sorunun cevabı çok basit. X370 çipset b450 çipsetten daha düşük. Kafanız karışmasın sonuçta o eski bir çipset b450ye göre. Ayrıca güncelleme geldi diyelim bu durumda bu kötü anakarta en düşük işlemciyi takmanız lazım anca onun performansını alacaksınız zaten. Kimse bana burada x370 i savunmaya da kalkmasın. B450den fazla OC imkanı sunabilir fakat teknoloji anlamında ve stabilite anlamında geri. B450lerin OC imkanı x370leri aratmayacak seviyede olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca alttaki konuya da göz atmasını öneririm bu konuya bakan herkesin.
Anakartın önemini gösteren bir konu niteliğinde ve istediğiniz bütün cevapları veriyor.

Ama ben 2018 Ağustosta topladım şimdi bir daha sistem dizemem baştan , x370'ye gelecekte en iyi o zaman R5 3600 ya da 3600x mi o zaman ?

Ryzen 5 3600'ü Asus Prime B-350 Plus anakartıyla kullanıyorum. Herhangi bir problem yaşamadım ve üstelik en erken BIOS güncellemesini almış olabilirim. Marka olarak Asus gayet iyi tavsiye ederim.

Benim anlamadığım biz şirkette X399 Asrock anakartta kasa başı 32GB ram , 4 adet RTX 2080 Ti ve Ryzen Threadripper 2950X ile kullanyoruz. Anlam veremiyorum... X370 nasıl olurda emin bile olmaıyoruz 3600 ile kötü düşük performans çalışcağına bence siz bir şeyleri abartıyorsunuz. b350m var arkadaşta r7 2700x ile 1070 ti taktı mis gibi kullanıyor. X370'miş çöpmüş bence tüm Am4 serisini 2020'ye kadar taşıcayacaktır. İyi forumlar.

Benim anlamadığım biz şirkette X399 Asrock anakartta kasa başı 32GB ram , 4 adet RTX 2080 Ti ve Ryzen Threadripper 2950X ile kullanyoruz. Anlam veremiyorum... X370 nasıl olurda emin bile olmaıyoruz 3600 ile kötü düşük performans çalışcağına bence siz bir şeyleri abartıyorsunuz. b350m var arkadaşta r7 2700x ile 1070 ti taktı mis gibi kullanıyor. X370'miş çöpmüş bence tüm Am4 serisini 2020'ye kadar taşıcayacaktır. İyi forumlar.
Hocam kırmak istememiştim özür diliyorum.
Kesinlikle, yazdığınız herşeye katılıyorum. Am4 serisinin ömrü hemen bitmez belki 2020 ye kadar yeni modelleri üretilecek belki Am4 4. görmemiz olası. Pek takip etmiyorum şu sıralar AMD’nin ne gibi planları var. Am4 işlemcilerin gelmesinde fakat şöyle bir durum var, Am4 soketli işlemciler 2025-2030 arasına kadar ömür sunacakken aynı Am4 işlemciyle ve dediğiniz anakartla 2025’i görmeyebilir. İnsanlar birşeye para verirken çoğu şeyden fedakarlık yapıyor ve böyle bi fedakarlığın uzun süreli olması taraftarıyım. Ne kadar uzun ömürlü olursa o kadar kar yapar, o kadar karşılık alır diye düşünüyorum. Şu hafta içinde topladığım bilgisayarımda gigabyte’ın B450m s2h anakartını kullanıyorum. Aşağı yukarı fiyatı 400 tl ve buna karşı overclock denemelerimde sanki Apple’ın ilk günkü stabilitesini verdi bana. Sadece diğerlerine göre daha eski çipsetli modelleri tercih etmek ömür ve sunduğu farklı imkanlar açısından yanlış olur diye düşünüyorum. OC kanadında zaten B450 de bu işi yapıyor. Ama şu anda uyumsuzluk olmaması ve başka kullanım sorunlarının X370 anakartta olmadığını ve canavar gibi çalışacağını ben de biliyorum. Fakat aynı zamanda bu kartın sanki 2 yıllık Samsung gibi inişli çıkışlı olacağını ve stabilite vermeyeceğini de biliyorum bu 1-2 seneden sonra daha belirginleşecek. Arkadaş heves etmiş almak istiyor, onun yerine başka mantıklı şey alabilir diye düşündüm. Hani elinde olsaydı ve şu an kullanıyor olsaydı buraya tek yazacağım “Şu anda bu anakart seni götürür sıkıntı olmaz.” olurdu. Yanlış anlaşıldıysam tekrar özür dilerim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı