Ryzen 3600 overclock

• Konuyu başlatan Cyxto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 827

Cyxto

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Enjeksiyon Operatörü
İyi akşamlar dilerim öncelikle. Sistemim:
  • Ryzen 5 3600 işlemci
  • XPG (2*8) 16 GB RAM
  • Gigabyte B450 SH2 anakart
  • Corsair Space Delta RGB kasa
  • Corsair Hyrdo 100X 240mm sıvı soğutma
  • Gigabyte RX590
  • Corsair forge series MP510 480 GB
  • Corsair 550W PSU
Sistemim güç yönetiminden en yüksek performansta ve 3.80 ve 4.20 arasında çalışmakta uzun süren GTA 5 deneyimi (4-5 saat) Full ayarlarda oyuna girmeden boşta 29 derece girdikten sonra yükte ise 54 dereceyi geçmiyor ve sıvı soğutmamın overclock işlemi için yeterli olduğunu düşünüyorum fakat pek de bilgim yok minimum 4.200 GHz için AMD Ryzen Master uygulaması aracılığı ile overclock işlemi ile yardımcı olursanız teşekkürü bir borç bilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amacınız oyun oynamak ise OC yapmanıza gerek yok, Ryzenların genelinde stock ayarlarda işlemci boşta iken bile anlık sıcaklık fırlamaları oluyor, mesela bu durum ne kadar rahatsız eder bilmiyorum. Eğer isterseniz gerekli voltaj ayarı ile stock hız'ın biraz üstüne sabitleyip kullanabilirsiniz.
(Stock soğutucuyla 17-18 dk. kadar 1.31v 4.3 ghz'de OC'ledim ancak 96 derecede sistem kapandı)

Overclock yapmaya anakartınız pek müsait değil ve büyük ihtimal PSU yetersiz kalır.
Anakart çok sıkıntı olmaz. Ryzen 5 gibi bir işlemci için en azından. PSU'yu bilemiyorum. RX 590 zaten PSU'ya ağzını dayamış içen bir kart.

O ekran kartıyla beraber kullanılacaksa işlemciye hiç oc yapmaya gerek yok bence. Kaldı ki R5 3600 ün de öyle ahım şahım bir oc performansı yok ve oc ye ihtiyacı da yok.

Amacınız oyun oynamak ise OC yapmanıza gerek yok, Ryzen'ların genelinde stock ayarlarda işlemci boşta iken bile anlık sıcaklık fırlamaları oluyor, mesela bu durum ne kadar rahatsız eder bilmiyorum. Eğer isterseniz gerekli voltaj ayarı ile stock hız'ın biraz üstüne sabitleyip kullanabilirsiniz.
(Stock soğutucuyla 17-18 dk. Kadar 1.31V 4.3 GHz'de OC'LED'im ancak 96 derecede sistem kapandı)

Evet amacım oyunlarda biraz daha FPS almak idi bazı forum konularında sıvı soğutman yeterli iste bedava FPS işte nie ov. C yapmasın gibisinden yorumlar gördüm ben ise pek bilgili olmadığımdan ov. C hakkında siz değerli forum dostlarıma danışmak istedim.
Anakart çok sıkıntı olmaz. Ryzen 5 gibi bir işlemci için en azından. PSU'yu bilemiyorum. RX 590 zaten PSU'ya ağzını dayamış içen bir kart.

Sanırım evet bazı sitelerde 600W önerildiğini görmüştüm ekstra bir yüklenmede yetersizliğin baş gösterceğinden müzdarip olabilirim :/
O ekran kartıyla beraber kullanılacaksa işlemciye hiç OC yapmaya gerek yok bence. Kaldı ki R5 3600'ün de öyle ahım şahım bir OC performansı yok ve OC'ye ihtiyacı da yok.

"O ekran kartıyla beraber kullanılacaksa işlemciye hiç OC yapmaya gerek yok bence" bu değerli yorumunuzun iyi anlamda veya kötü anlamda mı? Anlayamadım maalesef, ve PSU yetersizliği haricinde soğutma yeterli ise neden overclok yapılmasın acaba +1 FPS'nin bile ne zararı olabilirki benmi yanlış düşünüyorum acaba?

İşlemcinize O.C yapmaya hiç gerek yok ekran kartınıza oranla çok güçlü olduğu için O.C yapsanız bile hiç FPS artmayabilir. Ekran kartınıza O.C yapabilirsiniz ama pek önermem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı