Ryzen 3600 RX 5600XT sistem nasıldır?

KranlıkPrensi

Kilopat
- Ryzen 3600 stok fan ( CPB kapatacağım )
- XFX RX 5600 XT 3 fanlı modeli.
- XPG Gammix D30 8 GB RAM ( sonrasında 1 tane daha ekleyeceğim )
- B450M S2H.
-MB 511 kasa 650W PSU.
-Hyperxfury 480 GB SSD.

Arkadaşlar sistem nasıldır? Görüşleriniz nelerdir?

5600 XT modeli gayet güzel bir ekran kartı ancak, o kadar para verdikten sonra ufak bir farkla 5700 serisi daha mantıklı geliyor bana.
RAM alırken kesinlikle dikkat etmeniz gereken konu, Ryzen 3000 serisi işlemci ile en az 3200 MHz RAM olmalı. 3600 MHz tavsiyedir.
SSD konusunda Samsung biraz fiyatlı ama daha uzun süre dayanır, modeline göre dayanıklılığı değişir ve tabii fiyatı da değişiyor. Tercih sebebi olabilir, karar sizin.

Anakartının M.2 SSD desteği var mı acaba?

Var.

5600 XT modeli gayet güzel bir ekran kartı ancak, o kadar para verdikten sonra ufak bir farkla 5700 serisi daha mantıklı geliyor bana.
RAM alırken kesinlikle dikkat etmeniz gereken konu, Ryzen 3000 serisi işlemci ile en az 3200 MHz RAM olmalı. 3600 MHz tavsiyedir.

Var.
Hocam 5600xt gaming gecesinden 2100 tlye aldım. Ram 3000 mhz sıkıntı olur mu ?

Uygun fiyatlı indirimde iyi denk gelmiş ve gayet iyi almışsın ekran kartını.
RAM konusunda uyarıyı yazdım. Henüz almadıysanız tavsiyeye uymanız sizin yararınıza olur. Sıkıntı olmayabilir ama amaç performans için para vermekse RAM ile performansı kısmaya da gerek yok değil mi?

merhabalar bende bu hafta rx 5600 xt ryzen 3600'lü bir sistem toplamayı düşünüyorum. ancak anakart ram bellek ve ssd olarak ne alabilirim bilmiyorum
bu arada xfx markası ısı konusunda pek iyi değil diye bir kaç yazı gördüm. msi gaming x veya sapphire bakacağım ekran kartında

Ben Corsair LPX 3000 MHz modelini 3400'de kullanıyorum. O RAM'inde rahatlıkla bu hızlara ulaşabileceğini düşünüyorum.
Aynı marka, aynı model RAM'ler bile farklı hız aşırtma potansiyeline sahip olabiliyor. Şanslı olma ihtimali her zaman vardır. Fabrikasında belirtilen hızın üstüne ne kadar çıkabileceğin belli olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı