Ryzen 3600 sistem açılmıyor

Unprocurabl3

Megapat
Merhabalar,

Bugun 2 haftadır topladığım parçaların montajını ve kablolamasını bitirdim. Sadece disk takmadım. Fakat PSU'nun fişini takıp güç düğöesini de aktif hale getirdim. Fakat ne anakartın ışıgı yanıyor ne de Power düğmesine bastıgımda tepkı veriyor.

Sadece şunu söyleyebilirim ekran kartının beyaz bir ışıgı yanıyor. Bu da en azından PSU'dan guc geldıgını gosterır galıba.

Herhangi bir şey düşünemiyorum çok yoruldum. Sorun sizce neden kaynaklı olabılır? Hangi testleri yapabilirim, hangi yöntemleri deneyebilirim?

Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba?

sistemimdeki parçalar
GPU -
ASUS Dual GeForce RTX 2060S Evo OC 8 GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-e 3.0.
CPU - AMD Ryzen 5 3600 3, 6GHz 35MB cache soket am4.
anakart - MSI B450 Tomahawk Max AMD B450 4133MHz DDR4 soket AM4 ATX.
kasa - Corsair iCUE 465X RGB temperli cam mid Tower ATX.
RAM - Samsung 2400 MHz C16 RAM (siparişim henuz gelemdıgı ıcın eskı sıstemdekını kullandım)
PSU - Corsair RM750 750 Watt 80 Plus Gold CP-9020195-EU tam modüler PSU.

IMG_7056.jpg

IMG_4379.jpg

corsairin kasasında switchlerle ılgılı bölümde + ve - olarak bırsey belırtılmıyor. sadece bır ok ısaretı var onu da uste gelecek sekılde a akartın kıtapcıgında yazdıgı seklıyle taktım

marka model pek farketmiyor. şurada oldukça yakın çekim olarak gösteriyor tekrar bir kontrol edin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

marka model pek farketmiyor. şurada oldukça yakın çekim olarak gösteriyor tekrar bir kontrol edin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

switchlerle ılgılı bır sorun oldugunu dusunmuyorum. hepsini söküp sadece power switch i 2 türlüde takıp denedım tepki vermiyor. Acaba anakartı komple söküp diger bılgısayarın psusuyla bı denesem mı ? O da cok zahmetli olacak gibi. diger psu da 300w

switchlerle ılgılı bır sorun oldugunu dusunmuyorum. hepsini söküp sadece power switch i 2 türlüde takıp denedım tepki vermiyor. Acaba anakartı komple söküp diger bılgısayarın psusuyla bı denesem mı ? O da cok zahmetli olacak gibi. diger psu da 300w

Anladım. En azından denemiş oldunuz. Güç kaynağını kapattığınızda o beyaz ışık sönüyorsa güç kaynağı anakarta güç veriyor demektir belirttiğniz gibi. Ekran kartını söküp deneyebilirsiniz eğer denemediyseniz ama bu haliyle ramler ile alakalı gibi görünüyor daha çok.

Denediklerimi yazıyorum,
1- RAMleri çıkarıp silgi ile silip tekrar taktım.
2- Switchleri 2 türlü de denedim. Hatta sadece power switch takıp da denedim
3- Flash bios update yapmaya çalıştım olmadı. tepki vermedi. normalde kırmızı bir ışık yanması gerekıyormus
4- Bios pilini cıkarıp 3-4 dakika bekledim tekrar taktım.
5- benım dıger bılgısayardaki psu yu cıkarıp sadece 24 pin baglantısı anakarta takıp fişe taktım. Yine sadece grafik akrtının beyaz ışıgı yandı garip :D

bu durumda benım anakart mı arızalı ?

Ben yanlış okumuşum az önce düzeltmek istiyorum. Ekran kartı ışığıymış sizin dediğiniz o da 6'lı pin girişinden yanıyordur, eğer anakartta hiç ışık yoksa doğru anakartta sorun olma ihtimali yüksek. Bu modellerde anakart ışığı bilgisayara yalnızca güç bağlıyken bile yanıyor diye biliyorum. İki güç kaynağında da anakartın ışıkları (varsa) yanmadıysa sağlıklı görünmüyor.

Ben de dün geldi parçaların hepsi topladım pcyi aynı sorunu yaşıyorum. Ne yaptıysam fayda etmedi. Gigabyte b450m s2h 1600af corsair 3000mhz bellek rx580 ile. Görüntü vermiyor ama ondan da öte bilgisayar hiç çalışmıyor onu anladım. Sadece fanlar dönüyor.

Ben yanlış okumuşum az önce düzeltmek istiyorum. Ekran kartı ışığıymış sizin dediğiniz o da 6'lı pin girişinden yanıyordur, eğer anakartta hiç ışık yoksa doğru anakartta sorun olma ihtimali yüksek. Bu modellerde anakart ışığı bilgisayara yalnızca güç bağlıyken bile yanıyor diye biliyorum. İki güç kaynağında da anakartın ışıkları (varsa) yanmadıysa sağlıklı görünmüyor.
tam olarak nasıl emın olabılırım acaba. ınternetten bu model anakartı sadece psu ya takan bırını de bulamadım :) ona gore sorunlu parçayı bıran once degıstırmek ıstıyorum. cidden yoruldum. yarın kasanın onunu acıp oradakı baglantılarda bır sorun varmı dıye kontrol edecem

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı