Çözüldü Ryzen 3600 sistem mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alper Gökmen

Hectopat
Sürekli Google üzerinden video izlerken (YouTube'da) veya film falan izlerken (Chrome üzerinden yine) mavi ekran hatası alıyorum.
(Minidump Dosyası linki) işlemci ve anakartı servise gönderdim bir şey çıkmadı.

Sistem özellikleri:

AMD Ryzen 5 3600.

MSI RTX 2060 Super Gaming X.

Corsair vegeance 3200 MHz (8x2)

Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM HDD.

Corsair MP510 480GB SSD.

Cooler Master Elite V3.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sonuç olarak çözüm bulamadınız hala o zaman?

Maalesef mavi ekran almam çok sayıda azaldı ama hala alıyorum haftada 3 bazen hiç, bu konuyu açtığım zamanlarda 15 20'şer dakikada 1 hata alıyordum Google'dan YouTube'dan video vs izleyemiyordum.

Sistemi DDR5'e geçirme kararı verdim zaten anakart ve işlemci kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyordum ve bu yükseltme sonrası mavi ekran sorunun ortadan kalktı bu tarz sorunu olan bir arkadaş varsa (oyun açıkken mavi ekran yemeyip PC boştayken ya da basit işler için kullanılırken sürekli mavi ekran yiyorsa) bu 2 parçadan birinden şüphelenebilirler.

Merhabalar, bir gelişme kaydettiniz mi bu konuda? Paylaşırsanız sevinirim.

@Sercan Baydar maalesef ekran kartı da servisten geldi. Bir RAM kaldı ne kadar Memtest'te falan sorun çıkmasa da RAM kaynaklı diye düşünüyorum.

Ben de seninle benzer sorunu yaşıyorum ve Memtest defalarca yapmama rağmen sorun gözükmüyor. Ryzen 3600X, ASUS 2060 Super Advanced, B450 MSI Tomahawk Max anakart, Kingston HyperX 16 GB RAM konfigürasyonları mevcut.

Bende seninle benzer sorunu yaşıyorum ve Memtest defalarca yapmama rağmen sorun gözükmüyor. Ryzen 3600X, ASUS 2060 Super Advanced, B450 MSI Tomahawk Max anakart, Kingston HyperX 16 GB RAM konfigürasyonları mevcut.

Sende sorun neyde çıktı? Ben tüm donanımları serviste test ettirmiştim bir RAM'ler kaldı.

Sende sorun neyde çıktı ben tüm donanımları serviste test ettirmiştim bir RAM'ler kaldı.

Ben hala bulamadım işte sorunu. 3 aydır durum böyle. Son 1 ayda daha nadir mavi ekran alıyorum. Çok araştırıyorum hala bir sonuç yok. Sürekli sürücleri güncelliyorum belki düzelir diye nafile. Ekran kartından şüpheleniyorum ben daha çok fakat oyunda oynayabiliyorum. Anlayamadım hala. Benzer sorun yaşayanlar var yabancı forumlarda dahil olmak üzere ama ya çözüm yok olsa bile bende çözülmüyor

Mavi ekran hatası hala alıyorum ekran kartını da servise göndertmiştim sorun çıkmadı tek RAM'lar kaldı fakat Memtest86 testindede herhangi bir hata almadım RAM'leri hem Dual Channel olarak hem de Single Channel olarak test ettim.

Maalesef mavi ekran almam çok sayıda azaldı ama hala alıyorum haftada 3 bazen hiç, bu konuyu açtığım zamanlarda 15 20'şer dakikada 1 hata alıyordum Google'dan YouTube'dan video vs izleyemiyordum.

Sistemi DDR5'e geçirme kararı verdim zaten anakart ve işlemci kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyordum ve bu yükseltme sonrası mavi ekran sorunun ortadan kalktı bu tarz sorunu olan bir arkadaş varsa (oyun açıkken mavi ekran yemeyip PC boştayken ya da basit işler için kullanılırken sürekli mavi ekran yiyorsa) bu 2 parçadan birinden şüphelenebilirler.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…