Ryzen 3600X işlemci fanı ses sorunu

O.C için bilgim yok bir de işlemcinin ömrünü azaltır diye şüphelerim var. Manuel fan ayarı olarak DC modda system ayarı var bende, değerleriyle oynamadım. Msi command centerdan ayar yapılabilir sanırım, en azından 1700 devire çıkmasını geciktirmek gerekiyo sanırım. Tavsiye edeceğin bir ayar tablosu var mı? Pek hakim değilim bu konuya.
MSI BIOS arayüzüne hakim değilim. Windows üzerinden ayarladım kendim de. Dragon Center uygulamasından yapabilirsiniz sanırım. Ama fan ayarlarını düşürecekseniz ve stok soğutucu için yapacaksanız bu ayarı sıcaklığı bir süre sürekli gözlemleyin. Herhangi bir sıkıntı oluşturmadığına emin olduktan sonra gözlem yapmayı bırakabilirsiniz.

MSI BIOS arayüzüne hakim değilim. Windows üzerinden ayarladım kendim de. Dragon Center uygulamasından yapabilirsiniz sanırım. Ama fan ayarlarını düşürecekseniz ve stok soğutucu için yapacaksanız bu ayarı sıcaklığı bir süre sürekli gözlemleyin. Herhangi bir sıkıntı oluşturmadığına emin olduktan sonra gözlem yapmayı bırakabilirsiniz.

Tamam, bir araştırıyım, fan ayarlarını doğru yapar fanın hız artışını ani değil stabil hale getirirsem ses azalır belki.. teşekkürler yardım için..

Anakartım MSI B450 PRO Max işlemcim Ryzen 5 3600 Core Boost açsamda kapatsamda aynı sesi yapıyor BIOS güncel boşta hiç yüklenmediğim halde bir yükselip bir düşüyor 6 fanım var hepsinin kablosunu çıkarttım onlardan mı diye tek işlemcinin fanı hepsine bedel boşta olmasına rağmen sıvı soğutma 240mm ne tavsiye edersiniz ya da 280 mm 800 lira bandında ya da toplama sıvı soğutma yapılabilir mi mesela işlemci soğutma bloğu ayrı borular ve radyatör ayrı RGB fanlar ayrı olarak alabilir miyim

Merhaba,
Bios ayarları ile veya anakart uygulamalarından silent mode veya standart fan moduna alabilirsin. Basit çözüm olarak bunu dene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı