Aynı problemleri yaşıyoruz. Core performance boost özelliği henüz stabil çalışmıyor hep birlikte bios güncellemesi bekliyoruz. Sistem güzel.
Birçok kişi bu sorunla karşı karşıya, eğer işlemci tam kapasitede çalıştığında sıcaklık bu şekilde seyrediyorsa stok fan yetmiyor demektir.
Sıcaklığı düşürmek için "Core Performance Boost" kapatıp performans dan ödün verecek isek ne anlamı kaldı ? Bu tarz durumlarda harici bir soğutucu almak gerekiyor.
Mümkünse güzel bir soğutma ile yeni güncellemeleri beklemek 3 seri biraz problemli hala gerçe 3600 de ki sorunlu çözüldü sayılırArkadaşlar, merhabalar. Konu biraz uzun olacak ama benim gibi bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara da bir çözüm olur umarım. İndirim fırsatıyla internet üzerinden sipariş verdiğim hazır sistemde forumdaki arkadaşların önerileri üzerine bazı değişimler yaparak bir sistem aldım. 2 gün önce elime ulaştı. Cuma gününden itibaren kasada herhangi bir sıkıntı var mı diye ara ara yaklaşık 2 saat boyunca gerekli stress testlere soktum (Prime95) ve herhangi bir probleme rastlamadım. Lakin 3600x'in sıcaklık değerleri bana biraz tuhaf geliyor ve anlamakta zorluk çekiyorum. Problemim tam olarak nerede onu da bilmiyorum. Problem var mı onu da tam anlayamıyorum. Ancak daha önceki baktığım konulardan "Core Performance Boost" açık ve kapalı iken çok farklı değerler alıyorum. Konuyu açmadan önce technopat üzerindeki konuları da inceledim ancak yine de sorunuma tam olarak bir cevap alamadım. Bu nedenle de, bir konu da ben açmak istedim.
Sistem Özellikleri:
Konuyu açmadan önce baktığım konular:
- AMD Ryzen 5 3600X Soket AM4 İşlemci
- Asus Tuf B450-Pro Gaming Soket AM4 DDR4 ATX Anakart
- Team T-Force Vulcan TUF 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz Gaming Ram
- Sapphire Nitro+ RX 5700 XT 8GB GDDR6 ARGB 256Bit Gaming Ekran Kartı
- Adata SU630 480GB SSD Disk
- Corsair Carbide Spec Delta RGB Tempered Glass Gaming Kasa
- Corsair VS650 650W 80+ Power Supply
"Core Performance Boost" AÇIK iken Sıcaklık Değerleri:
- "Core Performance Boost" Kapatma
- ASUS TUF B450 PRO GAMING Core Performance Boost Kapatma
- [Çözüldü] "Core Performance Boost" Nasıl Kapatılır?
- Asus B350 "Core Performance Boost" Kapatma
- Core Performance Boost özelliğini devre dışı bırakmak performansı etkiler mi?
- AMD Ryzen 5 3600X CPU Sıcaklığı
Eki Görüntüle 466979Eki Görüntüle 466980Eki Görüntüle 466982Eki Görüntüle 466984Eki Görüntüle 466985Eki Görüntüle 466986Eki Görüntüle 466987
- Boşta: 35-40 arası ama 49-52 gibi saçma derecelere kafa atabiliyor.
- Chrome açık: 42-50 derece arası sekiyor. Yine arada saçma sapan bir anda fırlamalar oluyor.
- Witcher 3 (Ultra + 1080p): 75-81 derece. Bir noktadan sonra sabit olarak yükseliyor ve inmiyor.
- Dota 2 (Max Settings + 1080p): 72 derece.
"Core Performance Boost" KAPALI iken Sıcaklık Değerleri:
Eki Görüntüle 466988Eki Görüntüle 466989Eki Görüntüle 466990Eki Görüntüle 466991Eki Görüntüle 466992
- Boşta: 33-36 arası
- Chrome açık: 42-47 arası.
- Witcher 3 (Ultra + 1080p): 65-70 derece.
- Dota 2 (Max Settings + 1080p): 60 derece.
Sıcaklık için baktığım program: MSI Afterburner.
Sıcaklığa boşta bakmak için kullandığım program: AMD Ryzen Master
Güç Seçenekleri olarak AMD Ryzen High Performance seçili.
BIOS versiyonu:
Eki Görüntüle 467005
- KAPALI ve AÇIK iken arada baya bir fark var sıcaklık olarak.
Sorular
- (En önemli sorum) Topladığım bu sistemde herhangi bir sıkıntı var mıdır?
- Ryzen 5 3600x'in "Core Performance Boost" özelliği açık mı olmalı yoksa kapalı mı? Şuan kış olduğundan evde herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ama bu özelliker yazın açık olursa gördüğüm bu dereceler bundan daha fazla olacaktır. Core Performance Boost açık iken aldığım sıcaklık değeri baya yüksek midir?
- 3600x hakkında bu seviyede bilgim olmadığından dolayı ben bu işlemciyi aldım ancak 4.4GHz'de kullanamayacaksam satın alarak aptallık mı ettim?
- Bu yeni sistemdeki İşlemciyi söküp macun sürüp tekrar geri takarsam herhangi bir fark yaratır mı?
- Güç seçeneklerinde AMD Ryzen High Performance seçmek herhangi bir sıkıntı yaratır mı veya ne seçmeliyiz oyun oynarken?
Mümkünse güzel bir soğutma ile yeni güncellemeleri beklemek 3 seri biraz problemli hala gerçe 3600 de ki sorunlu çözüldü sayılır
Hocam TUF serisinde bildiğim kadarıyla ısı boruları yok pasif soğutma var. O yüzden o sıcaklıklar normal gibi geldi bana.incehesap.com'dan aldınız sanırım sistemi. buna benzer bir sistem de ben kuzenime aldım, işlemci Ryzen 5 3600, Ekran kartı Asus TUF 2060 ikisinde de sıcaklıklar aşırı derecede yüksek. Oyunlarda Ekran kartı 81-82 derece, işlemci 72-73 derecelere çıkıyor. Kasa sizinki ile aynı içinde 6 adet fan mevcut, ne yapalım diye kara kara düşünüyoruz.
Sanki witcher'da ekran kartın da sıcak çalışıyor gibi geldi. Nitro+ bildiğim kadarıyla 70-75 arasında çalışan bir kart değil.
incehesap.com'dan aldınız sanırım sistemi. buna benzer bir sistem de ben kuzenime aldım, işlemci Ryzen 5 3600, Ekran kartı Asus TUF 2060 ikisinde de sıcaklıklar aşırı derecede yüksek. Oyunlarda Ekran kartı 81-82 derece, işlemci 72-73 derecelere çıkıyor. Kasa sizinki ile aynı içinde 6 adet fan mevcut, ne yapalım diye kara kara düşünüyoruz.