caner karakus
Hectopat
Daha fazla
Evet arkadaşlar termal macunu değiştirdim. Ryzenmaster uygulaması üzerinden 1,325 V 4200 MHz sabitledim boşta 45 derece aida64 ile yüke bindiğinde maksimum 73 derece oldu. Oyun esnasında 63 dereceyi geçmiyor. Biosta CPB kapalı şekilde kullanıyorum. CPUZ de Bench yapınca singlecore 510 multicore 4100 oluyor. Bilgilerinize .Cooler Master Mastergel Maker öneririm. Türkiye pazarındaki en iyi macunlardan biridir.
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?Evet arkadaşlar termal macunu değiştirdim. Ryzenmaster uygulaması üzerinden 1,325 V 4200 MHz sabitledim boşta 45 derece aida64 ile yüke bindiğinde maksimum 73 derece oldu. Oyun esnasında 63 dereceyi geçmiyor. Biosta CPB kapalı şekilde kullanıyorum. CPUZ de Bench yapınca singlecore 510 multicore 4100 oluyor. Bilgilerinize .
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Diye sormuştum ama önceki yazıdan sıvı soğutma kullandığınızı gördüm. Bize kısa vadede stok soğutuculu ile çözüm lazımEvet arkadaşlar termal macunu değiştirdim. Ryzenmaster uygulaması üzerinden 1,325 V 4200 MHz sabitledim boşta 45 derece aida64 ile yüke bindiğinde maksimum 73 derece oldu. Oyun esnasında 63 dereceyi geçmiyor. Biosta CPB kapalı şekilde kullanıyorum. CPUZ de Bench yapınca singlecore 510 multicore 4100 oluyor. Bilgilerinize .
Artık kiminle ne konuştum inan hatırlamıyorumStok soğutucu mu kullanıyorsunuz?
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Diye sormuştum ama önceki yazıdan sıvı soğutma kullandığınızı gördüm. Bize kısa vadede stok soğutuculu ile çözüm lazımBen nromal olarak bıraktığımda bilgisayarı aida64 ve cinebench testlerinde en fazla 80 derece görüyorum. Aslında sıcaklık konusunda stok soğutucu ile şu an benim pek bir derdim yok. Fakat default ayarlarda işlemci en fazla 4050 - 4125 mhz görebiliyorum. Cs Go' da 4100 mhz' ye sabitleniyor. Overclock yapıp 4200 mhz' ye sabitledim bir ara fakat test etmedim. Ryzen Master' dan o uygun hızı bulunca kaydetme işini nasıl yapıyorsunuz. Aynı değerleri elinizde biosdan mı yapıyorsunuz ve CPB dışında kapattığınız veya attığınız bir şey var mı? PBO, global c-state veya AMD Cool'n' Quiet vs.
Stok soğutucu ile de kullanacaksanız kaliteli bir termal macun sonuçları etkileyecektir. Ben arkadaşların önerdiği mastergel maker'i bulamadım ama onun pro'sunu buldum sıvı soğutucum hem 120lik hemde 4 yıllık dolayısıyla güncel bir sıvı soğutma kadar olmasa da stok sogutucudan daha iyi olduğu kanısındayım. Ryzenmaster da profil 1'e ayarları girdim save dedim ve biosta sadece CPB kapalı diğer herşey auto bilgisayarı yeniden başlattığımda default olarak 3600 MHz de geliyor . Oyun veya render işi olunca Ryzenmaster i açıp Profil 1 seçiyorum. Hem dalgalanma olmuyor hemde performanstan ödün vermemiş oluyorum. Ayrıca belirtmeliyim smart fan açık dolayısıyla bu dereceler çıkıyor. Fanları en yükseğe aldığımda dereceler daha da aşağı düşüyor ama takdir edersiniz ki bir miktar gürültü yapıyor.Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Diye sormuştum ama önceki yazıdan sıvı soğutma kullandığınızı gördüm. Bize kısa vadede stok soğutuculu ile çözüm lazımBen nromal olarak bıraktığımda bilgisayarı aida64 ve cinebench testlerinde en fazla 80 derece görüyorum. Aslında sıcaklık konusunda stok soğutucu ile şu an benim pek bir derdim yok. Fakat default ayarlarda işlemci en fazla 4050 - 4125 mhz görebiliyorum. Cs Go' da 4100 mhz' ye sabitleniyor. Overclock yapıp 4200 mhz' ye sabitledim bir ara fakat test etmedim. Ryzen Master' dan o uygun hızı bulunca kaydetme işini nasıl yapıyorsunuz. Aynı değerleri elinizde biosdan mı yapıyorsunuz ve CPB dışında kapattığınız veya attığınız bir şey var mı? PBO, global c-state veya AMD Cool'n' Quiet vs.
İlave etmem gerekiyor Giray arkadaşıma macun tavsiyesi için teşekkür ederim ama benim anakartim yükte dahi 35 derece kasa havalandirmasiyla ilgili bı sorunum yok yani arkadaslar sorun dalgalanma ve ani sıcaklık artışlariydi ben böyle bir çözüm buldumStok soğutucu ile de kullanacaksanız kaliteli bir termal macun sonuçları etkileyecektir. Ben arkadaşların önerdiği mastergel maker'i bulamadım ama onun pro'sunu buldum sıvı soğutucum hem 120lik hemde 4 yıllık dolayısıyla güncel bir sıvı soğutma kadar olmasa da stok sogutucudan daha iyi olduğu kanısındayım. Ryzenmaster da profil 1'e ayarları girdim save dedim ve biosta sadece CPB kapalı diğer herşey auto bilgisayarı yeniden başlattığımda default olarak 3600 MHz de geliyor . Oyun veya render işi olunca Ryzenmaster i açıp Profil 1 seçiyorum. Hem dalgalanma olmuyor hemde performanstan ödün vermemiş oluyorum. Ayrıca belirtmeliyim smart fan açık dolayısıyla bu dereceler çıkıyor. Fanları en yükseğe aldığımda dereceler daha da aşağı düşüyor ama takdir edersiniz ki bir miktar gürültü yapıyor.
İlave etmem gerekiyor Giray arkadaşıma macun tavsiyesi için teşekkür ederim ama benim anakartim yükte dahi 35 derece kasa havalandirmasiyla ilgili bı sorunum yok yani arkadaslar sorun dalgalanma ve ani sıcaklık artışlariydi ben böyle bir çözüm buldum
Artık kiminle ne konuştum inan hatırlamıyorumO yüzden söylüyorum, ben bu işlemci sıcaklığı konusunda kasanın hava akışının bayağı etkili olduğu kanısına vardım. Çünkü bir üstteki arkadaşın voltaj sabitleyip, sıvı soğutucu ile aldığı değerleri ben stok soğutucu ile alıyordum. O yüzden kasana bir bak, fan takılabiliyorsa fan tak kablolamaları güzel yap.
Evet sıcaklıklar güzel zaten fazla değil. Ben de dediğim gibi dalgalanmadan dolayı oluşan sesten ötürü değiştim soğutucuyu. Yoksa oyunlarda gördüğüm en yüksek değer 65 derece idi. Arkadaş bulamamış ama hepsiburadada dediğim macunun Maker modeli mevcut, fiyat farkı çok olmamasına karşın performansta fark vardı. Bu sabitleme olayını ben de düşünüyorum acaba nasıl fark olur diye. Şuan oyunlarda 4.3 lere falan çıkıyor. Tek olay dalgalanma o kadar. O da hızda değil sıcaklıklarda oluyor oyun esnasında. Ayrıca şunu da belirteyim, sıcaklık düşünce hızda artış yaşadım ben.muhtemelen benimledir. Ben stok fanla stes testlerinde 80 dereceyi normal görüyorum. CS Go' da kolay kolay 65-70 derece oluyor genelde. Bence stok fan ile yine normal. İlerisi için güzel bir termal macun ve fan ile daha da sessiz çalışabilirim Şu an sıkıntı işlemci 4200 mhz' e sabitleme yapsam mı diye düşünüyorum.CsGo' da 4125 mhz' yi geçemiyorum çünkü.
Alıyorum. Ancak sabitlemeye yapmaya çalıştığımda 1.325v ile 4.25 denemiştim en son sanırım. Reset atınca bıraktım uğraşmayı. Şuan dalgalanma da olsa daha yüksek hızda kullanıyourm.Siz ayar yapmadan oyunda 4.3 ghz alıyorsanız bence voltaj dalgalanması yapmaması için sabitleme yapabilirsiniz arkadaşın yaptığı gibi. Ben 4200 mhz başta alıyorum sonra 4.1' e düşüyor.
Siz sadece gürültüden kurtuluyorsunuz. Voltaj 1450'ye çıkıp 1000'e kadar düşüyor bu sağlıklı değil. Reddit de AMD yetkilisininde belirttiği 3600 için 3125v. Kaldı ki sizin yöntemde dalgalanma devam ediyor bizim sorunumuz zaten bu dalgalanma. Tabii arkadaşlar sizin yontemide kullanabilirler ben kendi yaptığım ayarların daha stabil olduğu kanısındayım.
Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?