Ryzen 3600XT sistem uyumlu mu?

Pc.meraklisi

Hectopat
Makaleler
9
Daha fazla  
ASUS ROG B550-E GAMING.
AMD 3600XT.
2060S veya 2070S ekran kartı.
G-skill Trident Z Neo 2x8 3600MHz RAM.

Diğer bileşenleri aşağıdaki gibi topladım;
ASUS ROG Thor 750W Gold PSU.
Samsung 870 Evo NVMe M.2 SSD 500GB.
ASUS ROG Ryuo 240 AiO.
Phanteks ethoo evolv ATX X gri kasa.
ASUS TUF K7 RGB klavye.
Corsair Wireless kulaklık.
Razer Basilisk optik Switch V2 mouse.
MSI MAG241CR 144Hz 1ms monitör.

Kalan anakart vs. bileşenleri sonbaharda almayı planlıyorum tabii o arada ekstra indirime giren bir ürün olursa alırım. Bugün Trendyol'dan ASUS ROG Ryuo 240 AiO aldım 1199 TL(1400-1600TL arasıydı) bayram indirimi kampanyası var 7-8-9 Temmuz güzel ürünler var fiyatı gerçekten düşen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence hepsi için sonbaharı bekle ve Ryzen 4000 serisi ile sistem topla.

Sonbaharı bekliyorum zaten ana bileşenler için ama bildiğim kadarıyla 4000 serisi işlemciler yıl sonuna gelecekmiş emin değilim ama. B550 chipsetin Zen3 desteği olacak zaten en fazla işlemciyi sona bırakırım indirim yakalarsam anakart ekran kartı almak yanlış olmaz herhalde.
evet uyumlu olması lazım.(Emin değilim)
Admin başlığı yanlış yazmış işlemci anakart uyumlu. Ben birilerinden daha farklı fikirler çıkarmı diye konu açtım, yoksa sistem bileşenleri gayet uyumlu .

Sonbaharı bekliyorum zaten ana bileşenler için ama bildiğim kadarıyla 4000 serisi işlemciler yıl sonuna gelecekmiş emin değilim ama. B550 chipsetin Zen3 desteği olacak zaten en fazla işlemciyi sona bırakırım indirim yakalarsam anakart ekran kartı almak yanlış olmaz herhalde.

Yok zaten alabileceğinizi şimdi alın ama işlemci seçimi bence yanlış. Çok gereksiz bir seri bence XT serisi. Asıl bomba 4000 serisinde patlayacak. Bende XT düşünüyordum fakat hiç bir esprisi olmayınca 4000 serisini beklemeye karar verdim. Eylül-Ekim gibi çıkması bekleniyormuş zaten.

Sistem gayet iyi ancak ben de Ryzen 4 serisinin beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. 3600XT ile 3600X arasında ciddi bir fark yok testlere göre

Yok zaten alabileceğinizi şimdi alın ama işlemci seçimi bence yanlış. Çok gereksiz bir seri bence XT serisi. Asıl bomba 4000 serisinde patlayacak. Bende XT düşünüyordum fakat hiçbir esprisi olmayınca 4000 serisini beklemeye karar verdim. Eylül-Ekim gibi çıkması bekleniyormuş zaten.

Eylül ekim hatta kasım'da da gelirse bende 4000 serisi alırım o kadar bekledim biraz daha beklerim haklısınız işlemci konusunda.

XT'ye bu kadar para vermenizi önermiyorum. Aynı fiyata 9600K alıp üzerine sağlam soğutma alıp 5 GHz'e çekmek varken akla mantığa sığmıyor. Eğer sizde benim gibi 3600'ü biraz yetersiz buluyorsanız 4000 serisini bekleyin derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı