Ryzen 3700x sistem toplama

SerhatDev

Centipat
Merhabalar,

Yazılım odaklı bir pc toplayacağım, VM üzerinde ikinci bir isletim sitemi çalıstırmak zorunda olduğum için amd tarafına gecmenin mantıklı olduğunu düşündüm ve 3700x siparişimi dün verdim.

Fakat anakart ve bellek konusunda karar veremiyorum. Mevcutta olan 4690k 8GB bellek z170 anakart sistemimi 5-6 yıldır kullaniyorum ve sistem 7/24 açık. 2-3 haftada bir 10-20 dakika kapatiyorum sadece. Bu benim icin önemli. Şu anda almayı düşündüğüm parcalar şu şekilde;

SmartSelect_20200201-151116_Amazon Shopping.jpg

Bellek 16x2 32GB 3200mhz cl 16.

Bütçe olarak en fazla 20-30 € yukarı çıkabilirim sanırım.

Siparisi en geç pazartesi geçmem lazım ki mart ayına yetistirmem gereken projem var.

Önerilerinizi bekliyorum.

Seçtiğiniz parçalar gayet yeterli ve kaliteli. Bir şey yükseltilecekse SSD kapasitesi artırılabilir. Onun dışında eksiği yok.

Psu olarak corsair rm750x kullaniyorum suan. Ayrica belirtmeyi unutmusum, ekran karti Gtx1080 kullaniyorum, 750w psu sorun yaratirmi ki bu acidan ?

PSU besler, o konuda sıkıntı olmaz. Arkadaş verimlilikten bahsetmiş. Eğer 7/24 açık kalıyorsa verimli bir PSU kullanın ki faturanıza olabildiğince az yansısın diyor.

Anladım. Cevaplar için teşekkür ederim, ilk uygun zamanda psu yenilemekle beraber bu parçaları siparis geciyorum o zaman. Tekrar teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00