Merhaba arkadaşlar az çok okudum 4 sayfalık yorumları öncelikle burada herkese yardımcı olmaya çalışanlara teşekkür ederim. Ryzen 5 2600 işlemciden R7 3800x'e geçiş yaptım. O.C bilgim yoktur. Sistemim B450 Aorus Pro , Msi rtx 2060s - 3800x - 16 gb 3000 mhz 8x2 ram 480 GB SSD. Hali hazırda işlemcide dalgalanmalar mevcut oluyor. Anlık olarak sıcaklık için Ryzen Master kullanıyordum fakat oyun esnasında Msi Afterburner ile baktığımda 9-11 derecelik ani yanılmalar yapıyor bir tanesi ama hangisi net emin değilim. Fan sesine anlık bakarsak Msi Afterburner doğru gibi. CPB kapalı olduğunda performans çok düşüyor. Açık olduğunda ise biraz fazla ısınıyor fakat fan durmadan 71-68-65-66-63-61 derecelerde gidip geliyor. Performans kaybı yaşatmıyor. 4.5- 4.4 GHZ olsun diye şartım yok. Sadece İşlemcinin gerek stres testi, gerekse yapacağımız saf oc için hangi programları ne için kullanmalıyım? Stok soğutucu kullanıyorum. Boşta 48-51 derecelerde geziyor işlemci. Çok bir OC performansı istemiyorum sadece şu fan dalgayı kessin 4.2-4.3 GHZ'i düşmesin ve serin çalışsın yeter. Yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkür ederim.