Ryzen 3800X QP Red sistem yayın ve oyun için nasıl?

KC2000 orta-üst seviye bir SSD, bütçenin tamamını kullanmadım lazımsa Sabrent Rocket 4 ile değiştirilebilir. Onun dışında depolama da SSD yerine HDD ile yapılıyor ama çok önemli veri saklayacaksanız HDD daha iyi olabilir. 2070S alınmasını RX5700XT varken (Gigabyte Gaming modeli 3500TL) önermiyorum. RAM`den de kısmadım aksine E-DIE belleklerin hız aşırtma potansiyelinden dolayı tercih ettim.

Hocam SSD konusunda 500 GB seçme nedenim, 250 GB ile arasında az bir fiyat farkı olmasıydı. Yoksa sistem dışında dediğiniz gibi, pek bir depolama ihtiyacı hissetmiyorum bekleme süresi uzun olan oyunlar hariç. AMD ekran kartları başımı şimdiye kadar çok ağrıttı, ilk kez Nvidia ekran kartı tercih edeceğim. O yüzden aklımda 2070 S vardı. O yüzden 2080 S ile çok bir farkı yok gibi geliyor performans konusunda. Fakat fiyat hayli farklı. Hız aşırtma işlemlerini de yapacağımı düşünmüyorum hocam. Yine de 3600 MHz ram varken sizin önerdiğiniz üzerinde mi durmalıyım? Bu Ram'e göre daha mı iyi Crucial markası?

Kasa güzel. İşlemci 3700X kalabilir yeterli olacaktır. 32GB Ram'e de şuan için gerek olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Yayınlarda hangi oyunları oynamayı düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ihtiyacınız varsa alabilirsiniz. Ekran kartının OC olması iyi. SSD ve HDD güzel. Ama PSU kötü. Kesinlikle alternatif PSU'yu tercih edin. Bileşenleri tek tek satın alsaydınız B550 anakart tercih edin derdim ama hazır almak istiyorsunuz.

Hocam her türlü oyunu oynarım. Yine de çok mu abartı oluyor 32GB? FSP Hydro G PRO 750 80+ Gold Full Modüler 750W Güç Kaynağı'nı tercih edeceğim hocam çok teşekkür ederim. Hocam anakart konusunda yazdığım anakart stokta yokmuş. Seçenekler arasında bir üst model olarak ASUS ROG Strix X570-F Gaming AM4 ATX Anakart görünüyor. Bu anakart hakkında ne düşünüyorsunuz? B550 daha iyi bir kart mı?

Hocam her türlü oyunu oynarım. Yine de çok mu abartı oluyor 32GB? FSP Hydro G PRO 750 80+ Gold Full Modüler 750W Güç Kaynağı'nı tercih edeceğim hocam çok teşekkür ederim. Hocam anakart konusunda yazdığım anakart stokta yokmuş. Seçenekler arasında bir üst model olarak ASUS ROG Strix X570-F Gaming AM4 ATX Anakart görünüyor. Bu anakart hakkında ne düşünüyorsunuz? B550 daha iyi bir kart mı?
Aynı fiyat bandındalar ama ben bunu tercih ederdim. 32 GB gerek olduğunu düşünmüyorum. Ama bunlar benim fikrim. Diğer arkadaşlarımız benden daha iyi biliyor olabilir. Onların da fikrini alın.
Bu arada şimdi fark ettim. Yorulmuşum kusura bakmayın. Sistemde sıvı soğutma yok. Hemen Corsair H100X ekleyelim. (Alternatif sorabilirsiniz stokta ne var bilemiyorum.)

Biraz aştı ama 3900X-RTX 2080 Super-360 MM sıvı soğutma:
Pc Toplama Sihirbazı

Sizin sistemde olan 3600 MHz CL16 RAM'ler hariç alınabilir yanı yok Qp sistemin.

Hocam çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım. Asus Tuf Gaming x570-Plus almayı düşünüyorum ancak Prime daha mı iyidir? Kendimce birkaç değişiklik yaptım, lütfen bir göz atın ve eksiklerimi söyleyin. Bu sistemden sıvı soğutmayı çıkarmayı düşünüyorum. Çıkarırsam 3900x koyabilirim. Gerekli midir sıvı soğutma? Ryzen'ın stok fanı işe yaramaz mı?

Aynı fiyat bandındalar ama ben bunu tercih ederdim. 32 GB gerek olduğunu düşünmüyorum. Ama bunlar benim fikrim. Diğer arkadaşlarımız benden daha iyi biliyor olabilir. Onların da fikrini alın.
Bu arada şimdi fark ettim. Yorulmuşum kusura bakmayın. Sistemde sıvı soğutma yok. Hemen Corsair H100X ekleyelim. (Alternatif sorabilirsiniz stokta ne var bilemiyorum.)

Estağfurullah, çok teşekkür ederim.

Son olarak herkes Sinerji üzerinden link yolluyor. Sinerji'den gözüm kapalı pc toplayabilir miyim?

Hocam çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım. Asus Tuf Gaming x570-Plus almayı düşünüyorum ancak Prime daha mı iyidir?
Yapı olarak benzerler ve yanlış hatırlamıyorsam aynılar pek takılmayın Prime alınabilir.

Kasayı değiştirmeyin Cooler Master çok daha kaliteli.

Soğutma evet gerekli işlemci yükü artıkça soğutma ihtiyacı artıyor.

Az aşıp benim sistemi alın kafanız rahat olur.

Yapı olarak benzerler ve yanlış hatırlamıyorsam aynılar pek takılmayın Prime alınabilir.

Kasayı değiştirmeyin Cooler Master çok daha kaliteli.

Soğutma evet gerekli işlemci yükü artıkça soğutma ihtiyacı artıyor.

Az aşıp benim sistemi alın kafanız rahat olur.

Tamamdır hocam attığınız sistemi aynen alıyorum. Her şey için çok teşekkür ederim. Bu arada son sorum olan Sinerji için bir şey demediniz. Sinerji güvenilir midir? Pek bir alakam yok piyasa ile, bir sürü sistem toplayabileceğim site var. Siparişi onaylamadan önce cevabınızı bekleyeceğim.

Tamamdır hocam attığınız sistemi aynen alıyorum. Her şey için çok teşekkür ederim. Bu arada son sorum olan Sinerji için bir şey demediniz. Sinerji güvenilir midir?
Çok fazla alışveriş yapan kişi var ve pek sıkıntı duymadım güvenilir denebilir.

16000TL bütçeyle (16500TL tutuyor) bu sistem bence daha iyi olur hem @fryzen hem de @Sylveon arkadaşlarımızın sistemlerinden. 3900X, anakart, bellek, depolama, kasa avantajları var.
⦁ AMD Ryzen 9 3900X (3570TL-Sitem)
⦁ MSI X570 Gaming Pro Carbon Wi-Fi (2150TL)
⦁ GSkill Trident Z Neo 2x16GB 3200MHz CL16 (1400TL-Sinerji)
⦁ Gigabyte RTX2080 Super Gaming OC 8GB (6100TL-Sinerji)
⦁ Samsung 970 Evo 500GB NVMe SSD (820TL-n11)
⦁ Crucial BX500 960GB SATA SSD (750TL-Amazon TR)
⦁ Aerocool Tor Pro ARGB TG (1000TL-Teknobiyotik)
⦁ High Power Astro GD 1200W 80+ Gold (930TL-DFS)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı