Ryzen 4. Nesil İşlemciler Beklemeye Değer mi?

Ben bekliyorum şahsen. Ekran kartımı sattım, monitörümü sattım. NVIDIA 3070 ve 2K bir monitör alacağım. 2K'da darboğaz yapmazsa Ryzen 3600 ile, yola devam. Yok darboğaz olursa 4. nesil bir Ryzen alıp keyfime bakacağım.

Bence siz de bekleyin.

3600 X işlemci önümüzdeki en az 5 sene tüm beklentileri karşılayacak düzeyde.
Güzel bir sıvı soğutma ile bu işlemci fazlaca yeter.

Ne kadar mesela? Halihazırda 3700X var elimde 4. nesil gelince geçmeyi düşünüyorum 3900X yerine. Çok pahalı ne kadar mesela?

3000 serisi ekran kartları içinde çok pahalı olacak diyenler vardı bence aldırma o muhabbetlere bazı kesim için 500 TL üzeri işlemci ya da ekran kartı çok pahalı diye çamurlanıyor. Bence rekabeti göze alarak önceki neslin bir tık üzerinde olur fiyatlar bende 4.nesil bekliyorum beklendiği gibi frekans ve çekirdek değerleri tatmin edici düzeyde iyilestirilirse 4600 ya da Max. 4700 alacağım yanına da 3070 planlıyorum bütçe hazır ürün bekliyorum.

Ben bekliyorum şahsen. Ekran kartımı sattım, monitörümü sattım. Nvidia 3070 ve 2k bir monitör alacağım. 2k'da darboğaz yapmazsa Ryzen 3600 ile, yola devam. Yok darboğaz olursa 4. nesil bir Ryzen alıp keyfime bakacağım.

Bence siz de bekleyin.

güzel hareket 1 hafta önce 5700xt kartımı sattım dolarda bekliyorum.

Bence mobilde bekelenmeli( çıktı fakat piyasada az laptop var, hala eski nesil satan yer fazla), 3xxx serisi eski ve 8000 serisi İntel'den daha kötü. Masaüstünde ise ciddi fark olacağını sanmıyorum, 0.2-0.4 GHz performans artışı ve belki 2-4 çekirdek eklenir üst modellere.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı