Ryzen 4. Nesil İşlemciler

Alonly

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

AMD 4. nesil işlemcileri 2020'de çıkartacak diyelim. Bende X470 anakart var. Yani şu anki platformlarda onları da 3. nesiller gibi kullanabilecek miyiz?

AMD 2020'ye kadar AM4 socketli kartlara destek vereceğini açıkladı. Fakat belirsiz olan, bu destek 2020 yılını da kapsayacak mı dersiniz? Destekleyeceğiyle ilgili resmi bir açıklama ya da güvenilir bir kaynağınız var mıdır?

Yapılan destek açıklaması, yeni socket tipi geliştirdiklerinin habercisidir. AM4+ çıkarıp, AM4'e belirli bir süre destek verme ihtimalleri çok yüksek. Benzeri durumu PCI Express 4.0'la yaptılar. X570 öncesi anakartlarda 4. nesil PCI slotu desteğini çekmişler. (bknz: ilgili PCGAMER haberi)

Bilgisayar upgrade işlerinin genellikle 3-5 senede bir yapılması nedeniyle, 3. nesil AMD (3xxx) alan birisinin bütçe bakımından uygun AM4 socketli kartlara yönelmeleri daha mantıklı olmaz mı?

Umarım destek verirler, bende de X470 anakart ve 2600X işlemci var. Eğer destek verirlerse 4600X ya da 4700X düşünebilirim. Destek vermezlerse anakartı değiştirmem gerekeceğinden İntel'e de geçiş yapabilirim.

Soket destegini kesti diye amd ye veda etmeniz garip hocam:) intel her seferinde destek kesicek bir dahaki sefere de anakart upgrade yapmaniz olasi intel e gecerseniz :)

Soket desteğini kestiği için değil, daha iyi performans alabilmek için İntel'e geçebilirim diye düşündüm.
Tabii fiyat olarak da manıklı gelirse. AMD yeni soketlere kaç yıl destek verir onu bilmiyorum.
Bundan 3-4 yıl sonra uprage yapmak istersem mevcut X470 anakartımla 4.nesil bir AMD işlemci kullanabilmenin hesaplarını yaptım sadece. (O zaman bakalım kaçıncı nesil çıkmış olacak)
Böyle düşününce hiç uğraşmak istemiyorum, olduğu kadar.

Veda etmek nedir ayrıca🤣 AMD candır gerisi yamyamdır🤣
Soket konusunda haklısın🙂

Benim anlamadığım insanların AMD'leri anakart konusunda soket değişimine gitmemesi, FBI arka kapısı olayı, güvenlik açığı bulunduğunda performans kaybı olmaması, tek çekirdek performansı gibi hususlarda başarılı buldukları için önermeleri olmuştu. H310M kullanıyorum, 7, 8 ve 9. nesillere desteği var. Şimdi, sistemimi AMD'ye çevirmeyi düşünmeli miyim yoksa nasıl olsa B450 alsam bile 3. nesilden fazlasını göremeyeceğim deyip ona yapacağım ek masraflarla i5 mi almayı planlamalıyım?

Düzeltme: H310M anakartın 7. nesil desteği yoktur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı