Ryzen 5 1400 ve GTX 1060 düşük GPU kullanımı sorunu

• Konuyu başlatan Routers
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.229
R

Routers

Ziyaretçi
Yaklaşık 2 hafta önce GIGABYTE GTX 1060 WINDFORCE OC aldım, ancak istediğim verimi alamıyorum.
PUBG oynamak için bilgisayarımı tazeledim.
Özellikleri;
  • GIGABYTE GTX 1060 WINDFORCE OC
  • AMD RYZEN 5 1400
  • B350M-K
  • 600W POWER
Bilgisayarımın gayet iyi olmasına rağmen PUBG'de en düşükte 60 FPS (POLYANA gibi yerlere atladığımda 35-40 FPS)'e düşüyor.
Bilgisayarım VGA girişli, dönüştürücü kullanıyorum. DVI D denedim başka bir monitor ile ancak hiçbir değişim olmadı.

GPU The Witcher 3'te %99 olup sabit 60 FPS (high, dokular ultra ayarlarda) almasına rağmen PUBG adlı oyunda en düşükte 60 FPS. (Vsync kapalı, açık da denedim bir fark yok). GPU %99'da iken aniden paraşütle aşağıya doğru atladığım zaman %50'ye kadar düşüyor. Sabit %50'de kalıyor yani.
En yüksekte ise FPS azalma yerine daha çok oluyor. 70 FPS oluyor ancak sağa sola dönünce kasma yaşıyorum genelde. İşlemci ile ilgili bir sorun olduğunu pek düşünmüyorum. Bilgisayarımı yeni topladım.
SSD yerine Hard Disk'i me yerleştirdim oyun dizini ancak bir fark yok. Yine aynı.
(PUBG en yüksek ayarlar, ekran ölçeği 100'de iken FPS uçağa girmeden önce 120 FPS+ ancak uçaktan indikten sonra yere FPS azalıyor. Yani 120'den 60'a kadar düşüyor.)

Son not: Oyunu silip yükledim. Değişen bir şey yok. Driverlar güncel diye düşünüyorum. Daha yeni driverleri yükledim zaten.

Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU kullanımı ve FPS düştüğünde işlemci çekirdek kullanımları ne düzeyde? Kullandığınız monitörün çözünürlüğü nedir? RAM kaç GB? PSU markası nedir? Sıcaklıklar ne düzeyde?

Windows güç seçeneklerinden yüksek performansa alın,
Ardından, oyunda görüntü ayarlarını şu şekilde yapıp denemenizi öneririm,
Kenar yumuşatma - Yüksek-Ultra
Doku - Yüksek
Görüş - Orta-Yüksek
Diğer ayarlar düşük olarak ayarlayınız.
PUBG optimizasyon sorunları olan bir oyun GPU kullanımında tutarsız olabiliyor.

MSI Afterburner ile oyun içi değerlerinize bakın, RAM yetersiz geliyordur. Değerlere baktığınızda 7 GB kullanılıyor, o zaman yeterli diye düşünmeyin çünkü oyunun bundan daha çok RAM ihtiyacı duyuyor.

msi afterburner fotoğrafı, ayarlar arkadaşın dediği gibi yapılı. Böyle alanlarda normal fps veriyor gayet hoş tamam, ama sağıma soluma çevirdiğim zaman bazen takılıyor. Los Leones in içine girdiğim zaman ise zaten yaklaşık 35 40 saniye 30 fps, daha sonra 50fps ile oynuyorum.
PSU 600w, calibre yazıyor. başka güç kablolarını takmaya çalıştım ekran kartına ama sonuç aynı . AC ORIGNS ' te de ara sıra takılma oluyor. Umarım çözüm bulabiliriz.

Dosya Ekleri

• ss.jpg
    ss.jpg
    446,8 KB · Görüntüleme: 80
Msi ekran kartlarında VGA dönüştürücü kullanmayın diyor. Bunun yerine hdmi kullanmayı tavsiye ediyor. Ben x4 950 işlemcimden dolayı böyle bir problem yaşamıştım. R5 1400 le değiştikten sonra msi gtx 1050 ekran kartımla yukarıdaki arkadaşın dediği çözünürlükte en aşağı 60 fps alıyorum. Yeryer 80 e bile çıktığı oluyor. Ama garip bir şekilde benim ram kullanımı 3 gb geçmiyor. Ram lerde 2400 mhz kingston hyperx ram oc ile 2666 ya çektim. Senin sistemin deki ramlerden şüphelendim açıkçası. Çünkü r5 1400 gtx 1070 bile kaldırabiliyor çeşitli videolar mevcut.senin ekran kartında oldukça güçlü bir kart. Bi de hdmi çıkışlı bir monitörden 1080 p çözünürlükte denersen faydası olur. Gelişmeleri paylaşırsan seviniriz. Başka arkadaşlarında ihtiyacı olabilir.

Routers, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı