Ryzen 5 1400 ve MSI B350 PRO-VDH sistem overclock yapma

JOS3PH

Megapat
Yer
Buca, İzmir
Daha önce hiç yapmadığım için bulaşmak istemedim. Elime koluma bulaşsın da istemiyorum. Anlayan, yapan, kullanan var ise bilgilendirebilir mi?
Nerede ne yapacağım? Hangi programı kullanacağım? BIOS'tan hangi ayarlarla oynayacağım?
Sistem;
  • MSI B350 PRO-VDH
  • RYZEN 5 1400
  • INNO 3D GTX 1060 3GB
  • 8GB 3000 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
10 dakika sorunsuz kalırsa voltajı değiştirmeden işlemci çekirdek hızını 0.1 GHz arttırır tekrar 10 dakika test yaparsın. Eğer sorun yaşamazsan 0.1 GHz tekrar arttırsın. Ne zaman sorun çıkarsa bu sefer işlemci voltajını 0.10 V arttırsın. Bu şekilde kademeli çekirdek hızını yükseltirsin.

Bu işlemler esnasında sıcaklığı da sürekli takip etmen lazım. Anlık 80° üstünü görsen bile testi hemen durdurmalı bir önceki stabil ayara dönmelisin. BIOS ekranında her çekirdek hızının stabil halinin profilini kaydedersen sana kolaylık olur. Aynı işlemleri tek tıklamayla halledersin.

10 dakika sorunsuz kalırsa voltajı değiştirmeden işlemci çekirdek hızını 0.1 GHz arttırır tekrar test yaparsın. Eğer sorun yaşamazsan 0.1 tekrar arttırsın. Sorun çıkarsa bu sefer voltajı 0.10 V arttırsın. Bu şekilde kademeli çekirdek hızını yükseltirsin.

Bu işlemler esnasında sıcaklığı da sürekli takip etmen lazım. Anlık 80° üstünü görsen bile testi hemen durdurmalı bir önceki stabil ayara dönmelisin. BIOS ekranında her çekirdek hızının stabil halinin profilini kaydedersen kolaylık olur. Aynı işlemleri tek tıklamayla halledersin.

Şu an 20 dakika kadar oldu. Testi durdurmadan değerlerin fotoğraflarını çekip değerlendirme yapabiliriz öyleyse dimi?

20 dakikadır çalışmasına ait HWMonitor görüntüsünü at bakalım.
adsız1.jpg
Devam etsin mi bu arada teste?
İşlemci 3.60Ghz değerinde çalışıyor.

Görüntü test durduktan sonrasına mı ait yoksa çalışırken ki fotoğraf mı? Normalde daha yüksek olması gerekir. En fazla 55° çıkmış bu çok çok az bir sıcaklıktır.
Test devam ederken print ile aldım fotoğrafı. Kasamın yanında cam panel var ben onu söküp yerine tüle benzer hava akışının daha iyi olabilmesi adına böyle bir şey yapmıştım o yüzden kaynaklanmış olabilir mi? Adsız.jpg adsız1.jpg adsız2.jpg
Hepsi bir arada alınmış fotoğraflar kırparak bu şekilde yaptım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı