Ryzen 5 1400 ve Rx580 sistem toplama

Enezone

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiklerim ile sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçe Ekran dahil 3500TL. (±400TL)
Ama sizlere sorularım var.

1. Ryzen 5 1400 de dahili ekran kartı yok bunun bana yol açabileceği sorunlar nedir? İntel işlemcilerdeki HD xxx ekran kartı olması beni Intel'e yöneltmeli mi?
2. İleride Crossfire yapmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı? eğer mantıklı ise PSU ve anakartı buna göre seçebilir misiniz ?

3.Elimde Sandisk SSD plus 120 GB G26 var iş görürm ü yoksa SSD almalı mıyım?
4. Kasayı neye göre seçmeliyim neden bu kadar çok fiyat farkı olan kasa var? Artıları nelerdir?
5. İşlemci ve Ekran kartını sizin mantık ve tecrübelerinize göre değiştirebilirim önerilere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mobildeyim. Sistem toplayamadim kusura bakma.
1. Ekran karti aldigin surece hicbir dezavantaji yok.
2. Bence yapma. Cok ekstra bir performans saglamiyor diye cok okudum. Test etmedim ama cok duydum.
3. Crossfire yapmak yerine HDD veya SSD almayip ekran kartini yukseltebilirsin elindeki SSD sayesinde.
4. Bilmiyorum.
5. İyi duruyorlar. Yayin islerine falan bulasmayi dusunursen 1400 yerine 1500 veya 1600 avantaj saglayacaktir. Lakin bu da yeterli sanirim.

Pek bir deneyimim yok. Sahsi fikirlerim bunlar. Arkadaslarin cevaplamalarini bekle.

1. Ekran kartı alacaksınız sonuçta. Bu kesinlikle Intel'e yönlendirmemeli.

2. O kartı CF yapmanı önermem. Tek ekran kartı daha iyi ve daha stabil çalışır, gerek yok.

3. İş görür. 1 TB HDD alırsın sistem ile. İleride ise yeni bir SSD eklenebilir.

4. Kasa bütçen doğrultusunda seçilir. Kasa aralarındaki fark hava sirkülasyonu, malzeme kalitesi, iç hacim, fan kalitesine göre değişir.

5. 3500 TL için işlemci ve ekran kartı seçimi güzel. Arkadaşlar iyi bir sistem toplar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı