Ryzen 5 1500X GTX 1660 Ti Darboğaz Yapar mı?

Zopakop

Decapat
Sistemim:
CPU=Ryzen 5 1500x
GPU=Asus R7 260x 2 GB
RAM=8×2 GB Hyper x fury
Anakart=MSI A320M GAMING PRO
HDD=Seagate BARACUDA 1TB
PSU=Corsair Cp-9020098 Vs650 Builderseries 650w 80+ PSU

PSU henüz alınmadı eğer PSU ile ilgili bir sorun var ise konu üzerine vereceğiniz cevabın yanına yazmanızı rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben fark etmez diye düsündüm o yüzden 1600x li olan videoyu attım fark ediyor ise durum değişir tabi.
Çoğu arkadaş sıkıntı olmaz diyor yukarıda görebilirsin senin fikrin de önemli sen neden sıkıntı çıkacağını düşündün?

Neyse ben alayım ekran kartını sıkıntı çıkar ise para biriktirip yeni işlemci alırım umarım buna gerek kalmaz size güveniyorum.

Ben ekran kartını alayım sıkıntı olur ise yeni bir işlemci alırım.
Cevaplarınız için teşekkür ederim👍.

Sırf bu konu için verilen saçma birkaç cevap için üye oldum 1600x ile 1500x arasında baya fark var biri 4 çekirdek biri 6 çekirdek bazı oyunlarda arada drop yersiniz özellikle online oyunlarda o işlemciye maks rx 580 alın bence 1080p 75 Hz neredeyse bütün oyunlarda ultrada verir ama 1660ti almanın tek zararı ekstra verilen para olur fps sabitleyerek drop önlenir yani işlemci yükseltirim zaten dersen alınır tüm olay budur bence
Resimlerde Rx 580 / 590 /Gtx 1660ti ile darboğaz yüzdeleri gösteriliyor. %10'un altında darboğaz sayılmaz pek.

rx 580.PNG

rx 590.PNG

ryzen 1500x - gtx 1660ti.PNG

Resimlerde Rx 580 / 590 /Gtx 1660ti ile darboğaz yüzdeleri gösteriliyor. %10'un altında darboğaz sayılmaz pek.

Eki Görüntüle 401535

Eki Görüntüle 401536

Eki Görüntüle 401537
Kafam çok karıştı bir arkadaş sıkıntı çıkmaz o 1080p için çıkarıldı dedi bir diğeri sıkıntı çıkar dedi ben bu değerlerden bir şey anlamadım kayıt altında bir fps testi var mı videolu bir biçim de?.

Eki Görüntüle 401535

Eki Görüntüle 401536

Eki Görüntüle 401537

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu url'yi kopyalayıp izler misin burada drop hiç olmuyor (tabi attığınız testler de önemli)
Bir de şu siteye bakar mısınız GTX 1660 Ti Ultra kalite kalite ayarlarında kriterler ile Ryzen 5 1500X - GPUCheck

Son düzenleme:
Kafam çok karıştı bir arkadaş sıkıntı çıkmaz o 1080p için çıkarıldı dedi bir diğeri sıkıntı çıkar dedi ben bu değerlerden bir şey anlamadım kayıt altında bir fps testi var mı videolu bir biçim de?.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu url'yi kopyalayıp izler misin burada drop hiç olmuyor (tabi attığınız testler de önemli)
Bir de şu siteye bakar mısınız GTX 1660 Ti Ultra kalite kalite ayarlarında kriterler ile Ryzen 5 1500X - GPUCheck

Dostum ben Ryzen 1600 kullanıyorum ve işlemciye göre düşük olan GTX 1050Ti kullanıyorum. Dar boğaz olmasına rağmen oyunlarda 1080p'de drop vesaire yaşamıyorum. Sen 1660Ti alacaksın kullandığın işlemciyle beraber tam performans alacaksın. Bir sorun yok.
Yukarıdaki arkadaşımız öyle demiyor ama?kafam iyice karıştı yukarıdakilere verebilecek bir cevabınız var mı?
Yukarıdaki arkadaş dar boğazın %10 olduğunu söylemiş. Dar boğazı 0'a indiremezsin. Zaten %10 önemli bir değer değil. 0 gibi. Dar boğaz dediğin şey %40, %50 olandır.

Dostum ben Ryzen 1600 kullanıyorum ve işlemciye göre düşük olan GTX 1050Ti kullanıyorum. Dar boğaz olmasına rağmen oyunlarda 1080p'de drop vesaire yaşamıyorum. Sen 1660Ti alacaksın kullandığın işlemciyle beraber tam performans alacaksın. Bir sorun yok.
Size güvenmek istiyorum inşallah haklısınızdır.
sanırım 1660Ti alacağım tekrar teşekkür ederim.

Arkadaşım 1080p'de drop yaşarsın 2K'da yaşamazsın. Ya işlemcini güncelle ya da ekran kartı seçeneğini rx 580/90 arasında seçim yap eğer 1080p'de oynayacaksanız.
Dostum neye dayanarak söylüyorsun bunu anlamadım elinde test var mı? 1080p'de niye drop olsun ayrıca? İşlemciye göre gayet yeterli bir kart. 2K ile 50 FPS sınırında ekran kartı. 1080 ya da 2060 değil bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
1660 Ti kartı 1070 ayarında bir karttır. Youtube'da Ryzen 5 1500x - GTX 1070 Testlerine bakarak karar verebilirsin.. Benim düşüncem şuan piyasada işlemci bazında ağır olan bir kaç oyun dışında çoğu oyunda darbogaz olmadan güzel performans alabilirsin.. Ağır oyunlar da AC'nin son oyunları ve BF5 online da biraz darboğaz olabilir ama tahmini %5-10 civarı olur o da sorun yaratmaz..

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı