Ryzen 5 1500X ile GTX 1070 Darboğaz

n0t.funny

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2017
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere Ryzen 5 1500X ile Gtx 1070'in darboğaz yapıp yapmayacağını merak ediyorum. Sistemim şuan hazır ve yarın toplayacağım ancak Ryzen 5 1600 ekleyince bütçemi biraz geçiyor. Ailem 1500X almaktan yana ancak kimileri darboğaz yapar diyor kimileri yapmaz diyor emin olamadım. Forumda bunun gibi 1-2 konu var, onları da inceledim. Orada gönderilen video incelemelerde işlemci %70-%85 civarlarında geziyor, ekran kartı da yine aynı şekilde %80-%99 civarlarında inip çıkıyor. İşlemci %100 olmadığı sürece Gpu kullanımı %90-95 olması darboğaza girmiyor diye biliyorum ama emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yine bu sorunun sorulduğu bir başlık altında atılan videoda Gta 5'te darboğaz yaptığını söylüyorlardı. Benim de yöneleceğim oyunlar AAA oyunlar. Sıkıntı olur mu acaba? Şuan 1600 alacağım gibi duruyor ama yine de bir sorayım.
 
Sistemim bu şekilde. Sizce 2K'da rahat oynatır mı? Birde 8GB Ram beni ne kadar götürür sizce ?
 

Dosya Ekleri

  • pc96.png
    pc96.png
    31,3 KB · Görüntüleme: 596
2K da iyi performans elde edersin. 8 GB RAM belli bir süre götürür, çoğu oyunda da yeterli olur. Yetmeyen oyunlarda var bunu unutmamalısın. RAM artırımı yapman işine yarar. Ayrıca Ryzen işlemcilerinde RAM frekansı FPS'yi etkiliyor bu yüzden yüksek frekanslı modellere yönel. Sistemini nereden toplayacaksın?
 
Sistemi vatandan toplayacağım maalesef. Ailem internet alışverişlerine karşı. Malum Ankara'da da elden alışveriş yapabileceğim pek bir yer yok.

Hangi oyunlarda ram yetmiyor acaba? Bir de 2400mhz yeterli olmaz mı bütçeyi daha fazla yükseltemem çünkü.
 
Şöyle söyleyeyim; Siteleri biliyorlar fakat ufak tefek alışverişleri yapıyorlar internetten. "5500 lira olan bir şeye görmeden para vermem." diyorlar. Her neyse dediğim gibi alışverişi mecburen vatandan yapacağım. Diğer iki soru hakkında görüşleriniz neler acaba ?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı