Ryzen 5 1500X Sistem Yükseltme

Cakkareis

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yaklasık 1 sene önce topladığım sistemin işlemcisini yükseltmek istiyorum. 1500X'ten oyun içi kullanım değeri olsun, performansı olsun, sıcaklığından olsun memnunum. Elimde 1000-1200 TL bütçem var. İşlemcimi R5 2600'a mı, yükseltmeliyim (fiyatları epey düştü) yoksa bütçemi biraz daha zorlayıp R 7 2700 mü almalıyım?
Önümüzdeki sene okulum biterse çalışmaya başlayacağım, o zamanda ekran kartı yükseltmesine gideceğim. Bu arada sistemim imzam da yer alıyor oradan bakabilirsiniz :D.
Yükseltmeyi neden yapıyorsun diyen arkadaslar, işlemcinin tek çekirdek performansı düşük ve ilerleyen zamanlarda ekran kartımı rahat besleyecek bir işlemci istiyorum.

Sistemin bütün özelliklerini yazarsanız yardımcı olmak isterim, işlemciyi satınca mı bütçeniz 1000-1200Tl olacak satmadan mı bunu da belirtirseniz sevinirim.

Edit; imzada varmış görmedim pardon.
Anakart ve işlemci değiştirmenizi öneriyorum,
İleride de Ram yükseltmesi yaparsınız, 3000-3200MHz ram takarsanız gayet iyi bir sisteminiz olacaktır.
2700 almanızı önermiyorum, o parayı vermişken az daha zorlanıp 3600 alınabilir, tekli çekirdek performansı çok çok iyi. Eğer ki bütçenizi çok zorlayamıyorsanız 2600 yeterli gelecektir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı