Ryzen 5 1500X ve GTX 1050 Ti sistem toplama

Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2800 TL civarı bir sistem toparlamayı planlıyorum, sistemde HDD yok farkındayım bende mevcut. Kendimce böyle bir sistem toparladım, aynı fiyata daha performanslı olacağını düşündüğünüz veya tavsiye edeceğiniz başka bir şeyler var ise önerilerinize açığım.

Sistemdeki kasanın markasını hiç beğenmiyorum fakat F/P olarak bana en uygunu bu sorun teşkil etmez benim için ama içerisindeki 500w +80 PSU'ya güvenebilir miyim bilmiyorum. PSU'nun +80 olması yeterli midir yoksa harici bir şekilde mi almalıyım sizce?

Bir de anakart üzerinde 2666 MHz yazıyor, ürüne git deyip ASUS'un sitesinden bu anakarta baktım fakat orada 3200 MHz yazıyor, tam anlayamadım onu. Yani doğru olan hangisidir veya iki farklı MHz ile çalışan anakart türü mü mevcut ona göre RAM'imi daha düşük MHz'lı seçip fiyatı az da olsa kısmayı planlıyorum.

Son olarak monitör yerine 22inch bir LCD TV var elimde, bunu kullanmayı planlıyorum. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım sizce?

Toparlamayı düşündüğüm sistem ise şu şekilde;
TOTAL:2853TL ($:3,9 bazında)

Son düzenleme:
Dark Sub-Zero ve High Power 500W 80+ yaparsanız daha iyi olabilir.

Dark Sub-Zero da zorunlu değil. Kasayı ve PSU'yu ayrı alabilirsiniz yani.

Ucuz oldukları için bu ikisini önerdim.
F/P ürünleri.

Sistemi genel olarak yorumlarsam güzel bir sistem.

2850₺'ye bir de ben bir sistem dizeyim.

@Oreki Anakart bilgileri yanlış yazılmış.
3200MHz destekliyor kendileri :kedi:

@Neko anakartla alakalı olan sorumun cevabını da almış bulundum bu arada :)
2800 civarında siz de bir sistem toplayacakmışsınız, eğer toplarsanız veya toplamışsanız konu altında paylaşabilir misiniz bana da fikir vermesi açısından?

Bir de şunu sormak istiyorum, işlemciyi biraz daha düşürüp ekran kartını daha yukarıya çekersem (örn:amd ryzen3 1300x - gtx 1060 3gb veya 6gb) daha mı iyi olur? Olursa da çok bir farkı olur mu oyun performansı açısından?

Ryzen 5 1400'ün aşağısına düşmenizi tavsiye etmem bu bütçe ile.

Ancak akşama doğru toplayabilirim. Üzgünüm.

@Neko
İşlemci : AMD Ryzen5 1500x
Ekran Kartı : Palit GTX 1050TI OC 128bit
Bellek : Team 8GB 2666MHz
Hard Disk : 1Tb WD 7200Rpm 64Mb
Anakart : ASUS Prime B350M-K
Güç Kaynağı : Corsair VS550 +80
Kasa : Dark Hexagon

Bellekte 3000MHz'den 2666'a indim. 115TL'lik bir fiyat farkı vardı buna değeceğini düşünmedim. Böylelikle kasa ve PSU'yu ayırdım ve aynı fiyata topladım sistemi. Fakat PSU'yu 2. el aldım 160TL'ye bunu da belirteyim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı