amudakalkanpenguen
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
2800 TL civarı bir sistem toparlamayı planlıyorum, sistemde HDD yok farkındayım bende mevcut. Kendimce böyle bir sistem toparladım, aynı fiyata daha performanslı olacağını düşündüğünüz veya tavsiye edeceğiniz başka bir şeyler var ise önerilerinize açığım.
Sistemdeki kasanın markasını hiç beğenmiyorum fakat F/P olarak bana en uygunu bu sorun teşkil etmez benim için ama içerisindeki 500w +80 PSU'ya güvenebilir miyim bilmiyorum. PSU'nun +80 olması yeterli midir yoksa harici bir şekilde mi almalıyım sizce?
Bir de anakart üzerinde 2666 MHz yazıyor, ürüne git deyip ASUS'un sitesinden bu anakarta baktım fakat orada 3200 MHz yazıyor, tam anlayamadım onu. Yani doğru olan hangisidir veya iki farklı MHz ile çalışan anakart türü mü mevcut ona göre RAM'imi daha düşük MHz'lı seçip fiyatı az da olsa kısmayı planlıyorum.
Son olarak monitör yerine 22inch bir LCD TV var elimde, bunu kullanmayı planlıyorum. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım sizce?
Toparlamayı düşündüğüm sistem ise şu şekilde;
Sistemdeki kasanın markasını hiç beğenmiyorum fakat F/P olarak bana en uygunu bu sorun teşkil etmez benim için ama içerisindeki 500w +80 PSU'ya güvenebilir miyim bilmiyorum. PSU'nun +80 olması yeterli midir yoksa harici bir şekilde mi almalıyım sizce?
Bir de anakart üzerinde 2666 MHz yazıyor, ürüne git deyip ASUS'un sitesinden bu anakarta baktım fakat orada 3200 MHz yazıyor, tam anlayamadım onu. Yani doğru olan hangisidir veya iki farklı MHz ile çalışan anakart türü mü mevcut ona göre RAM'imi daha düşük MHz'lı seçip fiyatı az da olsa kısmayı planlıyorum.
Son olarak monitör yerine 22inch bir LCD TV var elimde, bunu kullanmayı planlıyorum. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım sizce?
Toparlamayı düşündüğüm sistem ise şu şekilde;
- 1 x ★ AMD Ryzen ™ 5 1500X 3.5GHz (Turbo 3.7GHz) 16MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Spire Soğutuculu)728,64 TL + KDV
- 1 x Asus Prime B350M-K AMD B350, Ryzen AM4 Socket 2666Mhz DVI, VGA DDR4, USB 3.1, m-ATX Anakart332,64 TL + KDV
- 1 x GSKILL DDR4 8GB 3000MHz RIPJAWSV KIRMIZI (F4-3000C15S-8GVRB)432,59 TL + KDV
- 1 x ★ Palit GeForce® GTX1050TI DUAL O.C 4GB 128Bit GDDR5 Ekran Kartı (NE5105TS18G1 1071D)655,38 TL + KDV
- 1 x ★ Dark Dragon 500W 80+ Pencereli, 3 Fanlı, USB 3.0 ATX Siyah Oyuncu Kasası (DKCHDRAGON580)269,28 TL + KDV
Son düzenleme: