Ryzen 5 1500X ve GTX 1050Ti Sistem Toplama

Furkan ATICI

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Böyle bir sistem toplanabilir mi ? Tabii ki bu sistem ileriye dönük bir sistem. İlerde 1050ti çıkarılıp RX 580 takılabilir. Bu PC sıkıntı çıkarır mı ? Artık daha fazla stok beklemek istemiyorum yaz bitecek biz hala stok bekliyoruz.

ryzen 5 1500X gtx 1050ti 3600tl.png

Bu sistem hakkında bazı sorularım var. AMD Ryzen işlemcileri için çift kanal bellek öneriyorlar. Bende 2x4 koydum iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum sizin tavsiyeleriniz lazım.

Kasa konusunda ise bu kasa sizce çok mu küçük hava sirkülasyonu nasıl ? Eğer bildiğiniz bu kasadan daha güzel hava sirkülasyonu iyi, ferah bir kasa varsa önerir misiniz ?

PSU konusunda da emin değilim. Yine daha iyisi varsa iyi bir PSU önerir misiniz ?

Son problemim ise monitör arkadaşlar. Stok krizi baş göstermeden önce RX 580 480 gibi bir ekran kartı almak istiyordum. Onun için araştırma yaptım ve Viewsonic 2257 1 MS Freesync monitörde karar kıldım. Bir de AOC markasının bir monitörü vardı fakat onu hatırlamıyorum şuan. Şimdi sorum şu bu monitör beni 1050 Ti ile birlikte kullanımda memnun eder mi ? Aslında gerçek soru şu gerek var mı yok mu ? Daha ucuzu alınabilir mi ? Fakat ucuzladıkça kalite azalıyor ve galiba 1 MS monitör yok bu fiyatın altına. Varsa yine monitör önerileriniz bekliyorum.

Okuduğunuz için ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar sizce işlemciyi i5 7500 , anakartı b250m gaming pro yapmalımıyım ? Bunun hakkında da fikir verirseniz güzel olur.

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Böyle bir sistem toplanabilir mi ? Tabii ki bu sistem ileriye dönük bir sistem. İlerde 1050ti çıkarılıp RX 580 takılabilir. Bu PC sıkıntı çıkarır mı ? Artık daha fazla stok beklemek istemiyorum yaz bitecek biz hala stok bekliyoruz.

Eki Görüntüle 245355

Bu sistem hakkında bazı sorularım var. AMD Ryzen işlemcileri için çift kanal bellek öneriyorlar. Bende 2x4 koydum iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum sizin tavsiyeleriniz lazım.

Kasa konusunda ise bu kasa sizce çok mu küçük hava sirkülasyonu nasıl ? Eğer bildiğiniz bu kasadan daha güzel hava sirkülasyonu iyi, ferah bir kasa varsa önerir misiniz ?

PSU konusunda da emin değilim. Yine daha iyisi varsa iyi bir PSU önerir misiniz ?

Son problemim ise monitör arkadaşlar. Stok krizi baş göstermeden önce RX 580 480 gibi bir ekran kartı almak istiyordum. Onun için araştırma yaptım ve Viewsonic 2257 1 MS Freesync monitörde karar kıldım. Bir de AOC markasının bir monitörü vardı fakat onu hatırlamıyorum şuan. Şimdi sorum şu bu monitör beni 1050 Ti ile birlikte kullanımda memnun eder mi ? Aslında gerçek soru şu gerek var mı yok mu ? Daha ucuzu alınabilir mi ? Fakat ucuzladıkça kalite azalıyor ve galiba 1 MS monitör yok bu fiyatın altına. Varsa yine monitör önerileriniz bekliyorum.

Arkadaşlar sizce işlemciyi i5 7500 , anakartı b250m gaming pro yapmalımıyım ? Bunun hakkında da fikir verirseniz güzel olur.
RAM' i şununla değiştirin: Kingston 8GB HyperX Fury DDR4 2666mhz CL15

Eki Görüntüle 245355

Gerisi güzel.

Mümkünse tek kanal, 3000 MHz veya üstü olsun. Performansta gözle görülür fark yaratıyor.

Sizce anakartımı bununla değiştirmelimiyim ? ASUS B350M-A Prime 3200Mhz (OC)

Birde 2400mhz lik anakarta 2666mhz takınca sıkıntı olmaz değil mi ?

Son sorum ise diyelim ki asus anakartı aldım, bu anakart 3200mhz ibareli. 2666mhz tam takarsam sıkıntı olmaz mı ?

Hayır sıkıntı olmaz. Anakartın veya RAM'ın sahip olduğu frekansta çalışır.

Peki anakartımı ASUS B350M-A Prime 3200Mhz (OC) ile değiştirip, ram olarakta Kingston 8GB HyperX Fury DDR4 2666mhz CL15 taksam gerek oyun anlamında gerekse de genel performansta etkili olur mu ? Yoksa gerek yok mu değiştirmeye ? Yani daha iyi yada daha kötü gibi bir durum çıkar mı ortaya ?

RAM'ları 3000 MHz veya üstü almaya bakın, performansa etkisi oluyor(FPS artışı vb.). Belirttiğiniz anakart yerine, Asus B350 Plus alın.

RAM'ları 3000 MHz veya üstü almaya bakın, performansa etkisi oluyor(FPS artışı vb.). Belirttiğiniz anakart yerine, Asus B350 Plus alın.

Anakartı dediğiniz gibi değiştirdim. Fakat sinerjide malesef 3000 ve 3000mhz üstü ram yok ve ben bu sistemi sinerji pc toplama bölümünden topluyorum. 2666mhz tam alsam çokta sıkıntı olur mu acaba? Almak zorundayım çünkü.

Daha sonrasında yüksek bir ekran kartı eklediğimde belleği de 16gb 3000mhz+ yapsam çokta sıkıntı bir durum olmaz bence. Ama görüşlerinizi almak isterim :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı