Ryzen 5 1500X ve GTX 1060 sistem yükseltme

Bence işlemci yükselt derim. Çünkü kullandığın kart hala güncel. İşlemciyi değiştirirsen uzun vadede de ekran kartını değiştirebilirsin.

Bence işlemci yükselt derim. Çünkü kullandığın kart hala güncel. İşlemciyi değiştirirsen uzun vadede de ekran kartını değiştirebilirsin.
Arkadaşa katılıyorum. En azından ekran kartının 2 yıl daha ömrü olacak diye düşünüyorum. Bu 2 yıl sonunda ekran kartını güncelleyeceğin zaman işlemci kısmında sorun yaşamassın şeklinde bir düşüncem var.

Darboğaz konusunda pek emin değilim doğrusu. AC Odyssey oynarken işlemcim GTX 1060 ile bile ara sıra %100’e geliyor. İnternette pek Ryzen 1500X ve GTX 1070Ti testi bulamadım. Çoğunlukla GTX 1070 ile test ediyorlar. Ama bir videoda Ryzen 1500X’i hem GTX 1070 hem de GTX 1070Ti ile test ediyordu. 5-10 fps farkı vardı oyunlarda. Adam testleri yaparken MSI Afterburner kullanmamış, yani CPU ve GPU kullanım verileri yoktu. Kararsız kaldım doğrusu.
AC Odyssey ve origins de denuvo dan kaynaklı yüksek bir işlemci kullanımı var. O oyunun arka planında çalışan yazılımlarla alakalı işlemcilik bir durum pek söz konusu değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı