Ben 2011'den sonra yeni bir bilgisayar topluyorum, uzun bir süre de upgrade istemediğim için ortalamanın üstünde bir sistem istiyorum. Sizlerle paylaşıp yorumlarınızı duymak iyi olur benim için.
Kasa&PSU ve monitör için tavsiyelere açığım. Fakat alacağım monitör 1080p 60/75 Hz olacak, bunu göz önünde bulundurarak tavsiye verebilirsiniz. Yani anlayacağınız monitöre fazla bütçe ayıramıyorum, ~400-500 TL'lik bir AOC, ASUS veya ACER gibi F/P bir ürün iyi gidecektir. HDD konusuna gelirsek, bende var zaten 1TB HDD, SSD'yi ise gerekirse ekleyebiliriz, o ucuz zaten ama ne kadar elzem olduğu konusunda kararsızım.
GTX 1070 - 1080p "uyumsuzluğu" hakkında da çeşitli şeyler okudum evet fakat benchmarklar hiç öyle demiyor o açıdan rahatım açıkçası.
1060 değil de 1070 seçme sebebim ise VRAM farkları. Sonuçta ekran kartı en pahalı parçamız dolayısıyla upgrade etmek isteyeceğimiz son parça olacaktır.
Kasa olarak NZXT S340 Elite modelini önerebilirim. Ben kendimde almayı düşünüyorum.
Psu olarak Evga veya Fsp ürenleri olabilir. Olmazsa Cooler Master MasterBox Lite 5i alabilirsiniz içinde Psuda mevcut tam f/p ürünü.
Arkadaşlar her şeyi demiş zaten bize bir şey kalmamış
Fakat iki noktaya değinmek istiyorum :
1. Ramların Mhz değerlerini ne kadar arttırızsanız o kadar performans elde edersiniz.
2. B350 yongasında Gigabyte daha iyi olduğunu düşünüyorum. Benim tavsiye aşağıda Motherboard. Gigabyte GA-AB350M-GAMING 3 AMD B350 Soket AM4 Ryzen™ DDR4 3200(O.C.)MHz Anakart
Öncelikle cevap verenlere çok teşekkür ederim, sistemi topladım. Yukarıda belirttiğim sistemden birkaç farkı var şu şekilde: GPU: ASUS Nvidia Geforce GTX 1070 DUAL
RAM: GSKILL Ripjaws 3000 MHz CL15 (Ryzen CPU'ların yüksek hızlı RAM'leri çok sevdiğini çok kişi söyledi ben de 2400 MHz değil 3000 MHz tercih ettim) Monitör: BENQ GW2270H FULL HD LED 22 inch Kasa&PSU: Coolermaster HAFX 912 80+ 750W (Evet 750W'ın fazla olduğunu araştırıp öğrendim siz de demişsiniz ama o özelliklere rağmen bir de indirimdeydi) HDD&SSD: Western Digital (WD) Caviar Blue SATA 3.0 (1TB&128GB)