Ryzen 5 1500X ve RX 580 sistem düzensiz FPS sorunu

45406

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2015
Mesajlar
317
Makaleler
1
Çözümler
2
Sistemim şu şekilde:
  • Ryzen 5 1500X
  • Asus PRIME-A320M-K
  • GIGABYTE RX 580 GAMING 4GB
  • Seagate 3.5" 1TB 7200Rpm
  • Corsair Builder VS550 550W 80+
  • GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400Mhz
  • Corsair Force 120GB LE200 Serisi SATA 3.0 SSD.
Normalde sistemimin rahat bir şekilde çalıştırması gereken oyunları sıkıntılı bir şekilde çalıştırıyor.

Bundan kastım FPS bir türlü sabitlenmiyor. Herhangi bir patlama, kalabalık savaş olayları yaşanırken kendini salıveriyor.

Ekran kartımın özelliği olan FreeSync olayı için bu özelliği bulunduran monitör edindim ( AOC G2260VWQ6 ), oyunlarda ara sıra bu özelliği açıyorum belki sorunum bu özellik açık olmadığı içindir diyerek ama nafile.

Tam olarak yaşadığım sorunun ismini, cismini anlamadığım için eğer böyle bi olayı bilen eden varsa yardımcı olursa çok müteşekkir olurum.

Not: SS'de göründüğü üzere Windows sürümüm 10 ama "crack", eğer sorun bu ise acilen bir OEM sürümü alırım.

Ayrıyetten tüm güncellemelerim yapılı.

Oynadığım oyunlar olarak belli başlı bir oyun söyleyemem ama şu şekilde:
Paladins, Witcher 3, Postal 2, L4D2, LOL, R6.
Eğer diyecek olursanız ekran kartın bu oyunların ultra grafik ayarları için yetersiz zaten ultra oynamıyorum, sistemi aldığımdan beri gönlüm eski düşük ayarlarda 60-70 FPS veren laptop'um da kaldığı için :)
High, Medium ayarları kullanıyorum.
Grafik ayarlarım:

Global grap.png


Wattman ayarlarım:

global watman.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bütçeniz uygunsa RAM'inizi 16 GB'a yükseltin.

Bahsettiğiniz FPS dalgalanması ne durumda? Ne aralıkta? Kendi sisteminize yakın sistemlerin testlerini izlediniz mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücülerde eksik olabilir ekran kartı ayarları yapılmamış olabilir.güç kaynağı beslemiyor olabilir tam olarak ayrıca ramde uyumsuz olabilir 3000 MHz olabilirdi
 
Fiyatlar çok yükseldi ama RAM'inizi 16' ya yükseltin.

Orijinal bir Windows 10 ile temiz kurulum yapınız.

Tüm sürücüleri kurup oyun içindeki sıcaklık, işlemci ve ekran kartı kullanım değerlerinin yer aldığı bir kaç ekran görüntüsü paylaşmanız mümkün olursa sorunu belki anlayabiliriz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı