Ryzen 5 1500X'ten 3600'e geçilmeli mi?

Makaleler
4
Yer
Mersin
Mevcut sistem özellikleri;
  • Ryzen 5 1500X 3.5 GHz
  • Sapphire RX 580 Pulse 8 GB
  • Corsair Vengeance LPX 2x 8 GB 2933 MHz
  • Asus Prime B350M-A
  • Sapphire Pure 625w 80+
Ryzen 5 3600 alırsam anakart Asus TUF B450-Pro Gaming, bellek hızı da 3200 MHz olarak değişecek. Sistemi oyun amaçlı kullanmaktayım. Oyun ayarları genelde orta-yüksek seviyede. PUBG'de sadece Yasnaya, Georgopol ve Los Leones'de takılmalar yaşamaktayım. Bunun da işlemciyle bir bağlantısı var mıdır bilemiyorum. Açıkçası işlemciye ihtiyacım var mı onu da bilmiyorum ama bu tür değişimde nasıl bir fark elde ederim?

4000'i bekle bana kalırsa, yazın çıkacak. B350'lere destek sağlanır mı emin değilim ancak AM4 uyumlu olarak çıkacak. Zen 3 ile IPC %15 kadar artacak, frekans artışı da olacaktır büyük ihtimal. Bu durumda 3000 serisinden çok daha iyi olacaktır tek çekirdek performansı. Yine de geçeceğim diyorsan geçmeye kesinlikle değer.

4000'i bekle bana kalırsa, yazın çıkacak. B350'lere destek sağlanır mı emin değilim ancak AM4 uyumlu olarak çıkacak. Zen 3 ile IPC %15 kadar artacak, frekans artışı da olacaktır büyük ihtimal. Bu durumda 3000 serisinden çok daha iyi olacaktır tek çekirdek performansı. Yine de geçeceğim diyorsan geçmeye kesinlikle değer.
4000 serisini beklersem ayrıca fiyatının düşmesini de bekleyeceğim. 3600 geldiğinden beri fiyat takibindeyim mesela. Muhtemelen şimdikinden daha da ucuza düşecek ama içimde bir istek var almak konusunda. Diğer yandan 3600'de voltaj dalgalanmaları oluyormuş ondan da anlamadığım için BIOS'u kurcalayamam. O şekil kullanımda da içim rahat etmeyecek bu sefer. Kafa karman çorman oldu.

Mevcut sistem özellikleri;
  • Ryzen 5 1500X 3.5 GHz
  • Sapphire RX 580 Pulse 8 GB
  • Corsair Vengeance LPX 2x 8 GB 2933 MHz
  • Asus Prime B350M-A
  • Sapphire Pure 625w 80+
Ryzen 5 3600 alırsam anakart Asus TUF B450-Pro Gaming, bellek hızı da 3200 MHz olarak değişecek. Sistemi oyun amaçlı kullanmaktayım. Oyun ayarları genelde orta-yüksek seviyede. PUBG'de sadece Yasnaya, Georgopol ve Los Leones'de takılmalar yaşamaktayım. Bunun da işlemciyle bir bağlantısı var mıdır bilemiyorum. Açıkçası işlemciye ihtiyacım var mı onu da bilmiyorum ama bu tür değişimde nasıl bir fark elde ederim?

Tartışmasız biçimde performans farkı olacaktır. Seneye de ekran kartı güncellemesi yaparsanız sisteminiz sizi uzun süre ileri taşıyacaktır. Aceleniz yoksa bekleyin, fiyatlar düşecektir. Ancak bekleme niyetin yoksa direk geçin.

Ben de sizinle aynı işlemciyi kullanıyordum ve PUBG'de aynı problemleri yaşıyordum. İşlemciyi değiştirdim bütün sıkıntılarım çözüldü. Size de değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Gerçekten memnun kalacaksınızdır.

Sipariş verdim bakalım. Allah utandırmasın.
Kesinlikle memnun kalacaksınız içiniz rahat olsun. Ryzen 5 1500X işlemcimde bazen PUBG'de 55 FPS'de takılı kalıyordu o kadar can sıkıcı bir durumdu ki, şimdi aynı ayarlarda çok daha stabil FPS değerleri alıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı