Ryzen 5 1600 12NM + Galax GTX 1660 Sistem: GPU ve CPU kullanımı eşit

derdem

Kilopat
Daha fazla  
Teknobiyotik P1 Killer kasasını 24 Ocak'ta kullanmaya başladım. CPB açıkken Battlefield 1 Ultra'da CPU 3.6GHz'de 80 dereceye çıktı. (Stok sogutucu). Ardından forumdaki arkadaşların tavsiyesiyle CPB yi kapattım. Battlefield 5'te High ayarlarda 3.2GHz'de 67 71 derece arası gidip geldi fakat bu defa GPU kullanımı ile CPU kullanımı yüzde olarak neredeyse esitti. İkisi de ortalama %80-85 arası gidip geldi. Sistem bosta sıcaklık 44 45 derece. Sistem ile ilgili bir sorun görüyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube'dan sizin sisteme benzer BF5 benchmark videolarına bakıyorum, GPU %90-%99 arası kullanımdayken CPU kullanımı %80-%90 arası. Bir problem gözükmüyor gibi. Şayet CPB açmayı yahut Overclock yapmayı istiyorsanız güzel bir kule tipi hava soğutucu ile deneyebilirsiniz.

Youtube'dan sizin sisteme benzer BF5 benchmark videolarına bakıyorum, GPU %90-%99 arası kullanımdayken CPU kullanımı %80-%90 arası. Bir problem gözükmüyor gibi. Şayet CPB açmayı yahut Overclock yapmayı istiyorsanız güzel bir kule tipi hava soğutucu ile deneyebilirsiniz.
Yanıtın için teşekkür ederim.Sistemi aldığım yeri aradım direk ürünü gönderin bize vs. dedi. Böyle demeleri biraz kafamı kurcaladi aslında. CPU kullanımının arasıra gpu kullanımını geçmesi darboğaz göstergesi mıdır peki ?

Yanıtın için teşekkür ederim.Sistemi aldığım yeri aradım direk ürünü gönderin bize vs. dedi. Böyle demeleri biraz kafamı kurcaladi aslında. CPU kullanımının arasıra gpu kullanımını geçmesi darboğaz göstergesi mıdır peki ?

Hocam değerlerde bir problem yok. Ryzen 5 1600, 1660 ekran kartına hayli hayli yeter. Sıcaklık derdiniz varsa eğer soğutucu alıp takarsınız.

Ryzen 1000 serisi en az ısınan seti MHz bakımından da fazla değerleri yok stok soğutucu ile 3.9 4.0 yapıp serin çalıştıranlar var. Ayrı olarak kullanım oranı biraz fazla ama sadece BF için geçerlidir bu durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı