Ryzen 5 1600 GTX 1660 Super düşük GPU ve düşük CPU kullanımı

Kalipsogen

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Sistemi yeni aldım. GTA V ve PUBG gibi oyunlara girdim ve Afterburner ile test ettim. Ekran kartı kullanımım PUBG Ultra ayarda hep %90 ve üstünde olmuyor ve CPU kullanımım da Max %50'yi görüyor. PUBG'de anlık FPS droplar yaşıyorum. Bir anda GPU kullanımı %1'e düşüp yükseliyor. Ekran kartı ve chipset Driver'larımı güncelledim ve şu anda güncel gözüküyorlar. RAM kullanımından dolayı böyle bir şey yaşadığımı düşündüm ama GTA V'teyken RAM'in %75-80'ini kullanmasına rağmen GPU kullanımı %70 ile %99 arasında gidip gelmekte.
Sistemim;
Ryzen 5 1600 AF.
GeIL Evo 3000 MHz 8 GB RAM (XMP ayarı yapılmış)
Galax GTX 1660 Super.
WD Green 240 GB SSD.
Aerocool 500W 80+ PSU.

Ek olarak PUBG'de ekran kartım maksimum 76 derece ısıya ulaştı. Odamın içi çok sıcaktı o esnada. İşlemcim ise maksimum 66 dereceye çıktı.

Hocam yani dışardan bakıyorum çok yakın duruyor. Bu RAM'lerin üstündeki marka kabı çıkabiliyorsa sorun olmaz ama sanırım :D. Gerçekten çok şaşırtıcı ya aradaki performans farkı. Anakartımın fotoğrafını atayım en iyisi ben :D.

İyi olur. O kap soğutucu için ve ne kadar uzun olursa olsun oraya sığacak kadar alan olması lazım AMD soğutucuları kadar büyük değil çünkü. Büyük ihtimalle sana uzaktan öyle geliyordur, yeteri kadar alan vardır orada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı