Daha fazla
Ryzen 5 1600 AF 12nm işlemcim var. Stok soğutucu kullanıyorum. 4GHz'ye overclock yapmak istiyorum. Aklımda birkaç soru var. Şuan 3.20GHz'de kullanıyorum ve voltaj otomatikte 1.20V veriyor. Ben bunu direkt 4'e çeksem voltaj ayarı oto olduğu için kendi mi ayarlıyor yoksa benim ayar yapmama gerek var mı? 2. sorum ise 1.20V ile 4GHz overclock yapabilir miyim? 3. soruma gelicek olursak mesela ben 4GHz'ye overclock yaptım ama stabil çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim? Hangi testleri yapmam lazım? Bu arada daha önceden CPB açık idi. 1.35V'da çalışıyordu. Kapattığım zaman 1.20'ye düştü. Bu bilgi ne işe yara bilmiyorum ama yazayım dedim. @Tk28* sizin bu konuda bilginiz var sanırım yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada arkadaşlar "bilgili değilsen bu işlere girme" vs. gibisinden yorumlar yapmazsanız sevinirim. Her overclock konusunun altında bu mesajı görüyorum. Bilmiyoruz diye ellemezsek nasıl öğrenicez? Overclock konusunda bilgi sahibi adamlar annelerinin karnından doğarken mi öğrendi?