Kompüter toplama prosesiKompüter toplamaq üçün aşağıdakı əsas komponentlər nəzərə alınmalıdır:Prosessor (CPU) – Kompüterin performansını müəyyən edən...
@55superx senin yerine olsam o fiyattan 1600 AF'yi kapardım. 3600 alırsan onu doğru düzgün soğutmak için de masraf edeceksin. 1600 AF ile biraz devam edip tıkandığı yerde satarak gelecek olan 4000 serisine de geçebilirsin. Seçeneklerde 3300X olmaması üzdü.
Alınabilir de bu AF olayı duyulduktan sonra aşırı overrated olmaya başladı. Daha doğrusu satıcılar yine kurnaz davranmaya başladı. Ben Ekim ayında almıştım yaklaşık 600-700 TL civarıydı. Tabii o zaman dolar 5.80 bandındaydı ama yine de şuan gerek sıfır, gerek ikinci el fiyatları fazla gibi geldi bu işlemciye. Fiyattan ziyade, 3600 ile karşılaştıran hatta daha iyi görenler falan var onlar fanboy takmayın onları. Alacağınız şeyin gücünü bilerek alın.
Ben kullanıyorum 1660 Super ile gayet memnunum. Uygun fiyatlı bulursanız fiyat/performans olarak gerçekten güzel.
2600 sanırım 1660S besleyebilir işlemciyi 2600 yapın ekran kartını 1660S seçin bakalım fiyat nasıl olacak uygun olursa oyun performansı olarak bu dediğim ekran kartı ve işlemci işinizi görecektir.
Aslında ben de öyle istiyordum fakat X570 anakartlar 4000 serisi Ryzen işlemcileri destekleyecekmiş o yüzden ileriye dönük olsun diye anakartı X570 seçtim.
İstəsən prossesoru 2600 elə. Daha ucuz olar sənin üçün. Ekran kartını da 1660 Super yoxla məncə belə bir sistem səni 4-5 il idarə edəbilər. B450M al anakartı da.