Ryzen 5 1600 AF overlock yapınca kapanıyor

rinkull

Hectopat
Ryzen 5 1600 AF işlemcimi Ryzen Master üzerinden 1.4 Volt değerinde 4.0GHz yapmaya çalışıyorum ama ayarları uygula dedikten 10 saniye sonra bilgisayar kapanıyor. Nasıl çözebilirim?

Normal voltajı kaç bilmiyorum ama +0.156 ile BIOS üzerinden 4.050 GHz stabil OC yapabildim. Stock soğutucu ile kullanıyorum. Strese testinde 81 derece oldu en yüksek. Oyunlarda 70 olarak takılıyor. Normalde evet sıcak sayılabilecek bir değer ama performans artışı çok büyük. O yüzden böyle kullanıyorum.
Gigabyte B450M S2H
R5 1600 AF
8 GB 3200 MHz ram
Kasa da önemli tabi
Spec delta RGB.

Ryzenmaster yerine BIOS hzsrinsen denemeni öneririm. Her işlemci aynı düzeyde OC olmaz. Buda var tabi.

Son düzenleme:
Normal voltajı kaç bilmiyorum ama +0.156 ile BIOS üzerinden 4.50 GHz stabil OC yapabildim. Stock soğutucu ile kullanıyorum. Strese testinde 81 derece oldu en yüksek. Oyunlarda 70 olarak takılıyor. Normalde evet sıcak sayılabilecek bir değer ama performans artışı çok büyük. O yüzden böyle kullanıyorum.
Gigabyte B450M S2H
R5 1600 AF
8 GB 3200 MHz ram
Kasa da önemli tabi
Spec delta RGB.

Ryzenmaster yerine BIOS hzsrinsen denemeni öneririm. Her işlemci aynı düzeyde OC olmaz. Buda var tabi.
4.5 GHz mi? İmkansız. SS atar mısın stress test açık iken.

Normal voltajı kaç bilmiyorum ama +0.156 ile BIOS üzerinden 4.050 GHz stabil OC yapabildim. Stock soğutucu ile kullanıyorum. Strese testinde 81 derece oldu en yüksek. Oyunlarda 70 olarak takılıyor. Normalde evet sıcak sayılabilecek bir değer ama performans artışı çok büyük. O yüzden böyle kullanıyorum.
Gigabyte B450M S2H
R5 1600 AF
8 GB 3200 MHz ram
Kasa da önemli tabi
Spec delta RGB.

Hocam selamlar bütün bios ayarlarınızı SS atma şansınız var mı acaba aynı ayarları yapmayı deneyeceğim. Ben BİOS üzerinden denediğimde ekrana bir daha görüntü gelmedi ve boot etme sesi de gelmedi bios pilini söküp takmam gerekti..
Voltaj yetersiz demek ki ya daha fazla arttıracaksın(İyi bir soğutman ve anakartın yoksa önermem) ya da frekansı düşüreceksin.
güzel bir soğutma aldım yakın zamanda elime geçecek, fazla voltaj vermekten korkuyorum sadece.
Arkadaşlar bios üzerinden +0.0156v vererek en fazla 3.6Ghz yapabildim ama bu işlemci zaten ihtiyaç duyduğu zamanlarda 3.2'den 3.6'ya çıkabilmekte? sizce problemim güç kaynağında olabilir mi? 500W 80+ Zalman güç kaynağım var.
Selamlar, cevap bekliyorum arkadaşlar, teşekkürler..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı