Ryzen 5 1600 AF sistem kitleniyor

Berat Emir34

Centipat
Katılım
4 Aralık 2020
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, günde 6-7 saat oyun oynuyorum, sıkıntısız bir şekilde. Fakat oyunu kapatıp, tarayıcıyı açtığımda bilgisayar kitlenip, reset atıyor. Günde 1-2 kere oluyor. O da maksimum. İşlemciyi 3.40 GHz'a OCli kullanıyorum. Normalde 3.80 GHz da kullanıyordum, düşüreyim, belki ondandır dedim. Sorun hala devam ediyor. Oynadığım tek oyun Valorant.

Oyundayken sıcaklık değerleri gayet normal. Bellek testi yaptım, bir sıkıntı çıkmadı. Ekran kartının sürücüsünü silip temiz bir kurulum yaptım. Bir işe yaramadı. İşlemcinin overclockunu tamamen kapatırsam FPS çok fazla düşüyor. 3.80'den aşağı çektiğimde bile 130-120 FPS'lere kadar düştü. 144Hz bir monitör için çok kötü bir durum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistemim:

Ryzen 5 1600 AF.
Asus Prime B450M-K
MSI GTX 1050 Ti.
G.Skill Ripjaws V 8 GB 3000MHz DDR4 RAM.
G.Skill Ripjaws V 8 GB 2400MHz DDR4 RAM.
Toshiba TR200 240GB SSD.
Toshiba 1TB hard disk.
Xigmatek 500W 80Plus güç kaynağı.
 
İşlemci sıcaklığı 3.80 ghz de iken boşta 50 derecede çalışıyordu. 2-3 gündür 3.40 ghz da kullanıyorum, boşta 40-45 arası. Format denedim, çözüm olmadı maalesef. Minidump dosyalasını arşivlemeye çalıştığımda hata veriyor.
 
Anladığım kadarıyla farklı hızda bellekler kullanıyorsun ve işlemcine manuel OC yapmışsın, büyük ihtimalle bu ikisinden biri yüzünden sistemin stabil çalışmıyor.
 
Bende ramden kaynaklı olduğunu tahmin ediyordum. Yine de konu oluşturmak istedim. Belki başka bir sorun vardır. Masrafa girmemiş olurdum. Olmazsa mecbur değiştiricem ramleri.
Ssd hız değerlerim çok düşük değil mi? Oyun içinde de marketi açtığımda falan anlık takılmalar oluyordu. Acaba ssd de bir sorun olabilir mi. İnternette yazdığı kadar hız vermediğini biliyorum. Ama bu da çok az geldi.
Bu sorunun ssd ile alakası olabilir mi?
Yardımcı olabilecek yok mu?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    25,1 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Bende RAM'den kaynaklı olduğunu tahmin ediyordum. Yine de konu oluşturmak istedim. Belki başka bir sorun vardır. Masrafa girmemiş olurdum. Olmazsa mecbur değiştireceğim RAM'leri.
SSD hız değerlerim çok düşük değil mi? Oyun içinde de marketi açtığımda falan anlık takılmalar oluyordu. Acaba SSD de bir sorun olabilir mi? İnternette yazdığı kadar hız vermediğini biliyorum. Ama bu da çok az geldi.
Bu sorunun SSD ile alakası olabilir mi?
Yardımcı olabilecek yok mu?

Aynı problemi yaşıyorum çözüme ulaştınız mı? Lütfen cevap verirsen sevinirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı