Ryzen 5 1600 AF ve RX 5600 XT sistem nasıl?

Ulanisimyok

Centipat
Bu aralar beni çabuk bırakmayacak iyi bir oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyordum fakat bazı tatsızlıklar sonucu bu plan birkaç ay ertelendi. Şu an bazı araştırmalarım sonucunda ilgilendiğim sistemi sizlerle paylaşmak istiyorum ve aşırı bilgili olmadığım için görüşlerinizi belirtmenizi istiyorum. Kasa kısmında gamemax FC-9285G isimli 3x12 cm fanlı 344 TL bir kasa bulunuyor. Anakartım ise MSI B450M-A PRO 3200MHz DDR4 destekli 560 liralık bir anakart. İşlemci olarak ise ekran kartı konusunda beni hafif tereddüte düşürecek bir işlemci olan fakat fiyat performans olarak çok iyi bulduğum bir işlemci olan AMD Ryzen 5 1600 AF(12nm) seçtim. Ekran kartı olarak ise paraya biraz kıyarak kampanya ile 2779 liraya bulduğum MSI RX 5600 XT modelini seçtim. Çok bilgili olmadığımı söylemiştim ve beni tereddüte düşüren bu ekran kartı-işlemci seçimi hakkındaki endişelerimin yerli mi yersiz mi olduğunu belirtirseniz sevinirim. RAM olarak (daha sonra yükseltmek üzere) HyperX Fury 1x8GB 3200MHz 388₺ bir RAM seçtim. Dostlarım güç kaynağına geçmeden önce şu can sıkıcı olayı söyleyeyim, bütçemi zorlayacağı için ilk başta SSD veya "yeni" bir HDD yerine eski bilgisayarımdan kalan hard disk ile bir süre idare ettikten sonra ilk fırsatta 1000mb/s üzeri okuma yazma sağlayan minimum 500GB bir SSD almayı planlıyorum. SSD konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca SSD olmadan idare ederken, üstelik eski bir hard disk ile idare etmeye çalışırken ne kadar fazla performans düşüşü yaşarım bunu da belirtirseniz sevinirim. Güç kaynağı kısmında gametech GTP-650 RGB 650W 80 Plus Bronze kampanya ile 362₺ bir güç kaynağı gözüme çarptı. Evet dostlarım sistem bu kadardı ve yaklaşık 5200₺ civarı tuttu. Şimdi sizlere sorularım şunlar;
1-Yazımda da belirttiğim gibi işlemci-ekran kartı konusunda bir sorun yaşar mıyım?
2-SSD olmadan üstelik eski bir hard disk ile ne kadar büyük bir performans düşüşü yaşarım?
3-SSD konusunda beklentilerim çok mu yüksek?
4-Güç kaynağı bir sorun çıkarır cinsten mi?
5-Kasa iyi soğutulabilir bir kasa mı, yani bu sistem aşırı ısınır mı?
6-Son olarak (eğer önceki soruları geçerse) bu sistemin ömrü ortalama ne kadardır?

Hocam R5 1600 soğutması ne kadar iyi dense de kötü olduğunu düşünüyorum OC yapmadan aşırı ısınmadan dolayı yanmıştı. Sistemin bir zaman sonra darboğaz yapacaktır. Bu ekran karına bu işlemci atın taşıyabileceği yükü eşeğe taşıtmak gibi olur. Sende ben gibi yakma! 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı