Ryzen 5 1600 AF'den Ryzen 5 3600'e geçmek mantıklı mı?

@GFYT arkadaş OC yapmadan kullanıyormuş. Bu haliyle pek R5 2600'e denk diyemem.

Bence 200-300TL'ye güzel bir soğutucu alıp makul değerlerde OC yapıp 1-2 sene daha kullan. Bütçen el verince anakart + işlemci değişip 5600X gibi bir işlemciye geçersin.

Soğutucu önerileri:



Elimde bir adet işlemci soğutucu bulunmakta. Onunla ilgilenirsen diye konu bırakıyorum:


Ben diyorum ama;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca her soğutucu yorumlarına, satacağınız fanı atmak zorunda değilsiniz. Bu durum beni sıkıyor.
 
@GFYT Kusura bakmayın fakat satacağım fanının konusunu bırakıp bırakmamam sizi ilgilendirmiyor. Herhangi reklam içerikli bir konu bırakmıyorum. Ayrıca arkadaşın konuyu açtığı yazıda O.C yapmadığını belirtmiş. O.C olmadan 1600AF kullanan biri için R5 2600'e kafa tutuyor gibi cümle kullanmışsınız. Bense arkadaşa güzel bir soğutucu alıp OC ile 1 sene kadar daha kullanıp ihtiyaç duyması halinde anakart ve işlemcisi satarak yeni işlemci ve anakart almasını önerdim. R5 1600AF'nin O.C yapıldığı zaman R5 2600 ile kafa kafaya gittiğini bilmemiz için attığınız videoya pek ihtiyacımız yok.
 
İyi bir soğutucu alıp OC basın. Tam bilmesem de R5 1600 AF OC ile 3600 yakaladığını söylüyorlar.

Onu söyleyenler sallamış, OC bu tarz etki edecek bir durum değil. Benim 1500X'i OC yaparak 3500X haline getirmem gibi ki şaka olmalı. Frekans ayrı, tekli çekirdek gücü ayrı. 1600 AF OC ile ancak 2600'ü yakalar.

Hız aşırtma yapmak isterim fakat adam akıllı bir sıvı soğutma en az 700-800 TL civarlarında desek zaten işlemcinin fiyatı bu. İşlemci fiyatına soğutma almakta hiç mantıklı gelmiyor.

1. ve 2. nesil seviyesi işlemcilere bu saatten sonra ciddi masraflar etmeye gerek yok. RTX 2060, 3600'ün avantajlarını kullanacak bir ekran kartı. Soğutucu yerine tabii ki performans olarak kendisini bir üst seviyeye taşımış 3. nesil Ryzen'a yönelmek daha mantıklı. Burada 1080P'de Far Cry New Dawn ve Gears Tactic oyunlarının değerlerini görebilirsin RTX 2060 ile.

Screenshot_5.png

Screenshot_6.png
 
@GFYT kusura bakmayın fakat satacağım fanının konusunu bırakıp bırakmamam sizi ilgilendirmiyor. Herhangi reklam içerikli bir konu bırakmıyorum. Ayrıca arkadaşın konuyu açtığı yazıda O.C yapmadığını belirtmiş. O.C olmadan 1600 AF kullanan biri için R5 2600'e kafa tutuyor gibi cümle kullanmışsınız. Bense arkadaşa güzel bir soğutucu alıp OC ile 1 sene kadar daha kullanıp ihtiyaç duyması halinde anakart ve işlemcisi satarak yeni işlemci ve anakart almasını önerdim. R5 1600 AF'nin OC yapıldığı zaman R5 2600 ile kafa kafaya gittiğini bilmemiz için attığınız videoya pek ihtiyacımız yok.

Kanıt istiyorsun, atıyorum ona bile hala laf söylüyorsun. R5 1600 AF 12nm modeli yani "yenilenmiş" modeli, R5 2600'le aynı kare değerlerini veriyor oyun adına konuşursak. Yani dediklerimiz aynı şeyler siz beni eleştirmek için lafı başka noktalara çekiyorsunuz bunu anlamadım açıkçası :D

Ayrıca, ben malınızı kötülemek amacıyla kurmadım o cümleyi. Malınız gayet iyi durumda, dün de gördüm yorumlarda paylaştığınızı. Bir kere konu açmışsınız, onu geçtim fan konularında yine paylaşın, onu da geçtim fakat adam size R5 1600 mü R5 3600'mü diye soru soruyor ona rağmen malınızı öneriyorsunuz. Adamı bırakın, OC yapacağım fan önerisi diye soru sorduğunda bu malınızı atsanız sizce de daha mantıklı olmaz mı? Demek istediğim bu, evet beni ilgilendirmez fakat forumu hakikaten böyle kullanırsak forumun kalitesi düşüşte zaten daha da düşecektir. Anlayışınızı bekliyorum.
 
@GFYT Arkadaş R5 1600'ten R5 3600 geçmeye değer mi diye soruyor. Ben de bu sorusuna değmez fakat elindeki işlemciye O.C yapman gerekir diye cevap veriyorum. Ardından bu önerim havada kalmasın diye soğutucu önerisinde bulunup ekstra açılacak bir konun önüne geçmiş oluyorum. Bu öneriyi yaparken kendi satmış olduğum fanı da "ilgilenirsen" diye bir kelime kullanarak arkadaşa yorum olarak bırakıyorum.

Bence bu konuyu uzatmaya gerek yok. Ben haksız olduğumu ve konuyu bir yerlere çektiğimi düşünmüyorum. Burada tatlıca kapasın konu.

Not: Olay oyunlardaki tekli çekirdek gücüyse ben direk arkadaşa elindeki R5 1600AF ve anakartı satıp 10400F ve uygun soketli anakarta geçmesini önerebilirim. Yani oyunlarda kafa kafaya gidiyorlar gibi bir yorum yapmak nereden baksanız havada kalıyor.
 
Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar. Ben bir süre daha kullanmaya devam etmeye karar verdim. Dediğiniz gibi uçurum bir fark yok ve 2. el alacağım için riske de gerek yok 1600 AF modelini kullanmaya devam yani.
 

Geri
Yukarı