Ryzen 5 1600 GTX 1660 Super düşük GPU ve düşük CPU kullanımı

Kalipsogen

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Sistemi yeni aldım. GTA V ve PUBG gibi oyunlara girdim ve Afterburner ile test ettim. Ekran kartı kullanımım PUBG Ultra ayarda hep %90 ve üstünde olmuyor ve CPU kullanımım da Max %50'yi görüyor. PUBG'de anlık FPS droplar yaşıyorum. Bir anda GPU kullanımı %1'e düşüp yükseliyor. Ekran kartı ve chipset Driver'larımı güncelledim ve şu anda güncel gözüküyorlar. RAM kullanımından dolayı böyle bir şey yaşadığımı düşündüm ama GTA V'teyken RAM'in %75-80'ini kullanmasına rağmen GPU kullanımı %70 ile %99 arasında gidip gelmekte.
Sistemim;
Ryzen 5 1600 AF.
GeIL Evo 3000 MHz 8 GB RAM (XMP ayarı yapılmış)
Galax GTX 1660 Super.
WD Green 240 GB SSD.
Aerocool 500W 80+ PSU.

Ek olarak PUBG'de ekran kartım maksimum 76 derece ısıya ulaştı. Odamın içi çok sıcaktı o esnada. İşlemcim ise maksimum 66 dereceye çıktı.

RAM'den kaynaklı.

Sürücüleri güncelle aynı konuda sıkıntı yaşayan çok arkadaş var. Genellikle güncellemeden sonra düzeliyor. Düzelmezse sorun farklıdır. Yardımcı olur arkadaşlar kolay gelsin saygılar.

RAM'den kaynaklı.

Bana darboğaz gibi geldi.
Droplar RAM kaynaklı gibi.

Kesin RAM kaynaklı olduğunu bilsem bir RAM alacağım hemen ama kesinlik yok gibi olunca boşuna masrafa girmek istemiyorum. Ayrıca görüntü kalitesini düşürünce kullanılan GPU oranı daha da düşüyor yükselmesi gerekmez mi böyle bir durumda?

Hocam kasa sirkülasyonu yetersiz olabilir evet ama 76 derece yine de sıkıntıya sokacak bir derece değil bildiğim kadarıyla. Bir de kasayı bilgisayar masamın kasa gözünde kullanıyorum hava sirkülasyonu o sebepten de zayıf oluyor.

Olabilir. Bu arada tek kanal ve çift kanalın farkını buradan daha iyi izlemeni tavsiye ederim. Aradaki performans farkından neden yorumların RAM üzerine yoğunlaştığını anlayabilirsin. Ekran kartı kullanımındaki düşüklüğü farketmişsindir sanıyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok güzel video tam olarak bu oluyor bende de. Demek ki çift kanal yapacağız mecbur . Hocam benim sistemimi satın aldığım sitede topladıkları sistemin reklamını yaparken tüm oyunlarda benim ekran kartımdan düşük model kullandıkları ekran kartında bile %99 oluyor hep üstelik 8 GB RAM olmasına rağmen. Bende neden olmuyor diye çok düşünmüştüm. Bu arada anakartıma baktım fakat CPU fanım diğer RAM slotuyla çakışıyor gibi duruyor o konuda ne yapmalıyım .

2x4 koyup yapmışlardır sen de, Youtube'daki tanıtımlara ve reklamlara mı inanıyorsun 8GB işte. 1x8 mi 2x4 mü 4x2 mi onu söylemezler. Önemli olan RAM miktarı değil, RAM çalışma sistemi burada, örneğin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çakışmaması lazım nasıl bir işlemci fanı o? Çok yakınsa sorun değil ama üzerindeyse ve ikinci RAM takmak için olanak bırakmıyorsa biraz garip.

Hocam yani dışardan bakıyorum çok yakın duruyor. Bu RAM'lerin üstündeki marka kabı çıkabiliyorsa sorun olmaz ama sanırım . Gerçekten çok şaşırtıcı ya aradaki performans farkı. Anakartımın fotoğrafını atayım en iyisi ben .

Hocam anakartıma tekrar baktım da fotoğrafını çeksem de tam net değil görüntü. Zaten AMD chipsetli anakart ve AMD yazısıyla çıkıntı yapan kısmı diğer tarafa çevirmişler tam üstünde değil fan sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…