Ryzen 5 1600 Overclock Yapılmalı mı?

Düşürebildiğin kadar düşür, zararı olmaz faydası olur. En son stabil olduğunu düşündüğün zaman garanti olsun diye uzun süre stres testi yaptırabilirsin ama bence oyun için gerek yok.
O zaman o değere alayım ve kalsın değil mi? Herhangi bir zararı olur mu? Oyun için neye gerek yok anlamadım.

@Pirateinthesky
1600 PRO'yu nereden buldun dostum 😀

Ryzen 2600'ün sıfırları 850 civarında olduğuna göre bir 500 eder herhalde.
dostum selam birkaç tane daha yazıda da ismine rastladım oc işinden hiç anlamıyorum r5 1600 işlemcim var bu işlemciyi 3.9ghz'de ne kadar voltajda çalıştırmalıyım bilgi verebilir misin? ayrıca voltaj ve ghz ayarladıktan sonra başka bir işlem yapmama gerek var mı?

@camkiranz 1.3-1.35V core voltage genelde yetiyor 3.9 GHz için. 4 GHz 1.375-1.435V aralığını da deniyebilirsin. Tecrübelerini yaz, ona göre ilerleyelim.
kanka yok olmuyor debug led yanıyor iki kere denedim voltaj istediğime ulaşıyor fakat işlemci ghz hala aynı:/ nası halledicem bilmiyorum
kanka yok olmuyor debug led yanıyor iki kere denedim voltaj istediğime ulaşıyor fakat işlemci ghz hala aynı:/ nası halledicem bilmiyorum
yani voltaj geliyor ama ghz hala aynı kalıyor cldo vddp kaç olmalı dram voltaj kaç olmalı soc voltaj kaç olmalı bunlara baktım ama pek cevap alamadım yardımcı olursan sevinirim

Son düzenleme:
Cpu core voltage değerini ayarlamak işlemciyi hızlandırmaz. Cpu core clock ratio gibi bir ayar olmalı. Onu 40 yaparsan 4 Ghz olur işlemci. 39 yaparsan 3.9 GHz olur.

DRAM Voltage değeri bellek çipine göre değişir. Genelde 3000 MHz ve üstü belleklerde 1.35-1.36v tercih ediliyor. 3000 altında 1.2v yeterli oluyor.

SoC voltage değeri de işlemcinin içinde çekirdekler hariç bellek kontrolcüsü gibi diğer ıvır zıvırlar için. 1.1v ideal bir değer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı