atius
Kilopat
Daha fazla
Sorun: Başlıkta belirttiğim gibi, belirli oyunlara girerken (scavengers) ve belirli oyunları oynarken (thehuntercotw"herhangi bir hayvanı toplarken",Tom Clancy's Rainbow Six: Siege"oyunu açıp her şeyi yapabilirken karakter seçme ekranına geldiğim anda", Fortnite rahat rahat oynarken ilerleyen zamanlarda bir anda") bilgisayarımın ekranı bir anda kararıyor ve kontrolüm tamamen kesiliyor. ekranda "sinyal yok" bildirimi çıkıyor. ekran kartı fanları hızlanıyor. "bilgisayarda açık olan her şeyin sesini alabiliyorum konuşma programlarının seslerini duyabiliyorum ve bilgisayar açık şekilde mouse, klavyenin de ışıkları yanıyor. Bilgisayarı güç düğmesinden kapatıp tekrar açana kadar kontrolü alamıyorum.
Çoğu oyunu sorunsuz oynuyorum hatta sıkıntı çıkartan oyunlardan scavengers bilgisayarı kullandığım zamanlar açınca kapatırken bilgisayarı kapatıp açtığımda sorunsuz bir şekilde açılıyor ve rahat rahat istediğim kadar oynuyorum. Bu sorunu 2010 hatta 2008'den beri yaşayanların forum konularına kadar indim, okudum, altlarında çözüme rastlamadım. GTX RTX AMD bilmem ne tüm kartlar ile bu sorun yaşanmış denediğim çözümleri söyleyeyim;
Soruna ek olarak format atıp driverları kurduktan sonra oyunlarda veya video, filmlerde olmazken masaüstüne, Chrome arayüzünde gezerken AMD driver programı veya Streamlabs OBS gibi şeyler açıkken ekranda yatay titreme, yırtılmalar oluşmaya başladı önceden yoktu bununla ilgili de bildiğiniz varsa yardım alırım soruna yardımı olacaksa da bildirmiş olayım.
Denemelerim:
1- Ekran kartını stres testine soktum FurMark ile 1 saat AMD'nin kendi programı ile 10 dakika teste soktum hiçbir sıkıntı çıkmadı. 10 dakikalık test aşağıda ( ısı problemi yok)
2- Isı problemi vardır diye işlemci ve ekran kartımı ( gümüş alaşım termal macun ) ile temizleyip macunladım.
3- Kasayı tamamen temizledim.
4- Format attım ve driverlara baştan kurulum yaptım.
5- Tüm fişleri farklı prizlerde denedim.
6- BIOS'u sıfırladım, güncelledim o da yetmedi pili çıkartıp takıp tekrar BIOS'u güncelledim.
7- OCCT ile PSU, RAM, ekran kartı'nı tekrar 30'ar dakikalık teste aldım bir sorun bulamadı.
8- OCCT'de tüm sistem 1-1.5v arası voltaj kullanırken avcc 3.45v kullanıyor bunu anlayamadım.
9- Bilgisayarı açarken anakartta 1 kere VGA ışığı beyaz olarak yanıp sönüyor ama açılmada herhangi bir sorun yaşamıyorum kimi zaman da CPU beyaz olarak yanıp sönüyor sadece başlangıçta.
Sistem:
AMD Ryzen 5 1600 işlemci.
MSI B350M PRO-VD Plus anakart.
Corsair 8 GB yerine Apacer Panther 2x8 3200MHz RAM taktım.
MSI RX580 GAMING X 8 GB.
Seagate 3.5" 1TB yanına 480GB OCZ SSD ekledim.
CM Masterbox Lite 5 500W 80 Plus.
Monitör: ASUS VG278QR 27" 165Hz 0.5ms
Altta belirtilenler PSU'yu zorluyordur belki diye yazılmıştır.
2. ekran: 32" Samsung LCD ekran (kapanma sorununda PSU'yu zorluyordur belki diye artık kullanmıyorum.)
Kulaklık: Logitech G933 Wireless.
Mouse: Logitech G300s.
Klavye: Corsair K55.
Çoğu oyunu sorunsuz oynuyorum hatta sıkıntı çıkartan oyunlardan scavengers bilgisayarı kullandığım zamanlar açınca kapatırken bilgisayarı kapatıp açtığımda sorunsuz bir şekilde açılıyor ve rahat rahat istediğim kadar oynuyorum. Bu sorunu 2010 hatta 2008'den beri yaşayanların forum konularına kadar indim, okudum, altlarında çözüme rastlamadım. GTX RTX AMD bilmem ne tüm kartlar ile bu sorun yaşanmış denediğim çözümleri söyleyeyim;
Soruna ek olarak format atıp driverları kurduktan sonra oyunlarda veya video, filmlerde olmazken masaüstüne, Chrome arayüzünde gezerken AMD driver programı veya Streamlabs OBS gibi şeyler açıkken ekranda yatay titreme, yırtılmalar oluşmaya başladı önceden yoktu bununla ilgili de bildiğiniz varsa yardım alırım soruna yardımı olacaksa da bildirmiş olayım.
Denemelerim:
1- Ekran kartını stres testine soktum FurMark ile 1 saat AMD'nin kendi programı ile 10 dakika teste soktum hiçbir sıkıntı çıkmadı. 10 dakikalık test aşağıda ( ısı problemi yok)
2- Isı problemi vardır diye işlemci ve ekran kartımı ( gümüş alaşım termal macun ) ile temizleyip macunladım.
3- Kasayı tamamen temizledim.
4- Format attım ve driverlara baştan kurulum yaptım.
5- Tüm fişleri farklı prizlerde denedim.
6- BIOS'u sıfırladım, güncelledim o da yetmedi pili çıkartıp takıp tekrar BIOS'u güncelledim.
7- OCCT ile PSU, RAM, ekran kartı'nı tekrar 30'ar dakikalık teste aldım bir sorun bulamadı.
8- OCCT'de tüm sistem 1-1.5v arası voltaj kullanırken avcc 3.45v kullanıyor bunu anlayamadım.
9- Bilgisayarı açarken anakartta 1 kere VGA ışığı beyaz olarak yanıp sönüyor ama açılmada herhangi bir sorun yaşamıyorum kimi zaman da CPU beyaz olarak yanıp sönüyor sadece başlangıçta.
Sistem:
AMD Ryzen 5 1600 işlemci.
MSI B350M PRO-VD Plus anakart.
MSI RX580 GAMING X 8 GB.
Seagate 3.5" 1TB yanına 480GB OCZ SSD ekledim.
CM Masterbox Lite 5 500W 80 Plus.
Monitör: ASUS VG278QR 27" 165Hz 0.5ms
Altta belirtilenler PSU'yu zorluyordur belki diye yazılmıştır.
2. ekran: 32" Samsung LCD ekran (kapanma sorununda PSU'yu zorluyordur belki diye artık kullanmıyorum.)
Kulaklık: Logitech G933 Wireless.
Mouse: Logitech G300s.
Klavye: Corsair K55.