Kanaat
Hectopat
Daha fazla
- AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
- Kingston HyperX 8GB DDR4 3000MHz RAM HX430C15PB3/8
- Sandisk Ultra II 240GB 550MB-500MB/s Sata 3 SSD (SDSSDHII-240G-G25)
- Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze 12V 45A Aktif PFC Güç Kaynağı (AE-KCAS600)
- Gigabyte GA-A320M-HD2 Amd Ryzen DDR4 ATX 3200+(OC) Anakart
- Asus Geforce Dual GTX1060-3G OC 192Bit DDR5 Ekran Kartı
Sistem bileşenleri daha yeni ve işletim sistemi Windows 10 64 bit. Bu problem aynı yanlış BIOS attığımızda ya da yanlış driver yüklediğimizde oluşan donma ve takılmalar gibi ancak hiçbir şekilde mavi ekran hatası almadım ve restart atmadı kendi kendine.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar ve bu sorunları çözmek için yaptıklarımı anlatayım.
İşlemciden, RAM'den ve SSD'de bad sectör probleminden kaynaklanıyor diye düşündüm. İşlemciyi, RAM'i ve anakartı garantiye gönderdim. İşlemci ve RAM yenisi ile değiştirildi ancak anakartta problem olmadığı söylendi ve geri geldi.
Sorun halen devam etti ve öncelikle ekran kartından şüphelenip başka bir ekran kartı takarak denedim ancak sonuç yine aynıydı. Monitörün desteklemez dediler bir ihtimal deyip TV'lerde denedim ve HDMI kablosunu değiştirdim ancak sonuç aynıydı.
Harddisk ve SSD'leri bad sectör taraması yaptım temiz çıktı ve sürekli farklı harddisklere format atarak güncel ve güncel olmayan Windows 10 64 bit işletim sisteminde denedim ve sonuç aynıydı. Yazılımsal olmadığını anlamak için Spectre ve Meltdown taraması yaptım ve sadece Spectre virüsüne karşı savunmasız bilgisayarım.
Sanırım anakartımın bu virüse karşı BIOS'u çıkmamış daha ancak ben en eski BIOS'tan en yenisine kadar flashlayıp denedim sonuç aynı. Son olarak güç kaynağımın belki bazı parçalara gerekli voltajı vermemesinden olur diye düşünüyorum.
Kablo bağlantılarında hata yapmış olabilirim diye çıplak olarak sistemi kurup sadece ana bağlantı kablolarını takıp USB vb. kablolarının bağlantısını yapmayarak denedim sonuç yine aynı. Daha fazla denediğim çözümler de var ancak işe yaramadı ve boşuna uzatmak istemiyorum.
Anakartımda sorun olduğunu düşünüyorum ancak raporda problem olmadığını yazmışlar. SATA kablolarını değiştirip denedim sonuç yine aynı ve mümkün olan her şeyi yaptım sayılır ancak böyle bir sorunla karşılaşmış birisi ya da benimle aynı parçaları kullanıp hiçbir sorun yaşamayan birisi cevap yazarsa sevinirim. Fikri olan arkadaşları bekliyorum, uzattım kusura bakmayın, iyi günler.
Son düzenleyen: Moderatör: