Ryzen 5 1600 ve GTX 1050 Ti sistem toplama

erkayaa

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Uzun bir süredir düşündüğüm ve masaüstü mü, notebook mu ikileminden masaüstü sistemleri seçmeyi tercih ettim. Bu kararımdan sonra bir süredir de bütçeme uygun sistemi toplayabilmek adına araştırmalar yapıyordum. Dilerseniz öncelikle toplamak istediğim sistemin özelliklerini belli etmek daha sonrasında aklıma takılan soruları sizlerle paylaşmak isterim.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci
  • Anakart: MSI B350M GAMING PRO AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI HDMI
  • Bellek: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram
  • Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB OC GDDR5 128Bit NVidia DX12
  • HDD: Toshiba 1TB 3.5'' P300 7200RPM SATA III
  • Kasa: CORSAIR Carbide Spec-02 MidT ATX Kasa
  • Güç Kaynağı: CORSAIR VS650 650W 80+ Güç Kaynağı

Düşündüğüm sistem aklımın ve mantığımın yettiğince bu şekilde oluşmaktadır. Bu parçalar için 3500 lira gibi bir bütçe ayırdım, bu fiyata toplayabildiklerim karşınızda. Ryzen 5 1600 seçmemdeki sebep, 6-7 ay sonra ekran kartını değiştirme niyetimin olması ve bu süreçten sonra uzun süreli bir işlemci kullanımı düşünüyorum. Merak ettiğim birkaç nokta var, bu konular hakkında yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Gelelim sorularıma,
  1. İlk olarak bu güç kaynağı böyle bir sistem için yeterli midir? Kastettiğim bronz, gold ya da modüler olması gibi özellikler olmaması çok büyük sıkıntı çıkartır mı?
  2. Çevremdeki birçok arkadaş bana anakart olarak X370'leri tercih etmemi söyledi ama SLI yapma gibi bir niyetim olmadığı için bu kart daha mantıklı geldi, belki de yanılıyorumdur, sizce tercih doğru mu?
  3. Diğer bir nokta ise SSD kısmı, şu an için bütçemden kaynaklı SSD koyamıyorum ama ilerleyen dönemde M2 SSD tercih etmek isterim, bu anakartta M2 SSD yuvası mevcut olduğunu gördüm, yanlış olup olmadığından emin olmak istedim. Model öneriniz varsa beni mutlu edersiniz.
  4. Kasa olarak tercih ettiğim model hakkında iyi kötü yorumlarınızı almak istiyorum, hava akışı ya da toz tutma durumları hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Bütün merak ettiğim sorular bunlar olmakla birlikte, toplamayı karar verdiğim sistemde herhangi bir uyumsuzluk ya da problem var mı?
Konular hakkında bilgisi olan değerli forum kullanıcılarımızın, değerli yorumlarını ve önerilerini bekliyorum. İyi Sosyal'ler!

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Corsair'ın VS serisi PSU'ları kronik sorunlu PSU'lar. O yüzden marka olarak HighPower, Seasonic, FSP marka ürünleri tercih etmeni öneririm. Ve böyle bir sistem için en azından +80 Bronze sertifikalı bir PSU alman daha iyi olur. Daha sonra ekran kartı upgrade yapıcağın içinde iyi olur.
2. X370'e bana kalırsa gerek yok tabi buda senin ihtiyaçlarına bağlı biraz da. Ryzen serilerinde MSI tercih etmeni tavsiye etmem. Onun yerine Gigabyte marka bir anakart almanı tavsiye ederim. Ya da Asus.
3. SSD 2000TL'nin üstündeki her sistem için şart gibi bir şey. Onun için napıp edin 120 GB'lıkta olsa bir SSD alın. Model olarakta Samsung çok iyi bir markadır SSD konusunda.
4. Kasa olarakta Phanteks P400 tavsiye ederim.

Okudum zaten. 6-7 ay sonra ekran kartı değiştireceğini söyledi. Belki o zamana kadar R5 1600'den daha iyi ve daha ucuz işlemcilerde ortaya çıkacaktır. R3 ile elde kalan parayı biriktirip ileride R5 1600'den ve GTX 1050 Ti'dan daha iyisini alabilir diye düşündüm. Tabi karar konu sahibinin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı