Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 6G için RAM seçimi

• Konuyu başlatan mba
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.815

mba

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Daha önce 2200G'li bir sistem kuracaktım fakat bütçe artışı ile Ryzen 5 1600 almaya karar verdim. Fakat RAM konusunda kararsızım. 2666 MHz mı 3000 MHz mi diye düşünüyorum. Anlamadığım bir şey var. B350 anakartların normal hali mi 3000 MHz destekliyor yoksa alıp herhangi bir hız aşırtma yaptıktan sonra mı 3000 MHz destekliyor? RAM tavsilerilerinizi bekliyorum. 8 GB çift modül olursa sevinirim. 5-6 ay sonra RAM güncelleyip 16 GB yapacağım.

• Alacağım anakart: Asus Prime Plus (üç aşağı beş yukarı bu segment olacak)

Son düzenleyen: Moderatör:
16 GB'ın üstüne çıkılmayacaksa mantıklı bir seçim.

Destekliyor. Dual Channel performansı arttırıyor fakat dahili bir GPU kullanılmadığı için bu sizin için sorun teşkil etmez.

Destekliyor. Dual Channel performansı arttırıyor fakat dahili bir GPU kullanılmadığı için bu sizin için sorun teşkil etmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam burada da benim sistemime yakın bir sistem var. Ama 4x4 vs 2x4 performans farkı var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı