Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 sistem FPS düşme sorunu

Daha fazla  
  • Ryzen 5 1600
  • GTX 1060 6GB
  • 8GB 3000 MHz RAM
Böyle bir sistemim var. Oyun oynarken anlık FPS düşme sorunları yaşıyorum (yaklaşık 1 yıldır). Yarın D-C olması için 8GB RAM daha alacağım bu sorunu çözer mi ve RAM yetersizliği, D-C olmaması vs. gibi durumlarla mı FPS düşmesi oluyor?
(Not CS-GO) Max 1.5-2 GB RAM kullanıyor. Windows 2.7 GB.

FPS düşen oyunlar BF1 ve CS:GO.
Ayarları yükseltip, düşürmek FPS düşme vs. çok etki etmiyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklığı 70 derece üstüne çıkmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Stabil ve 80 derece limitlerinde kalan değere çıkabilirsiniz. Adım adım yani 0.1 GHz yükselterek çıkabilirsiniz.
Boşuna mı Ryzen sistem aldık peki?
Ryzen 2000 serisi bu konuda daha başarılı. 1000 serisinde tek çekirdek performansı daha düşük. Bu tip tek çekirdek performansına bakan oyunlarda bu tarz sorunlar yaşanabiliyor.
Overclock iş görecektir.
Çok fazla kasılacak bir olay değil ama dikkatli olmak lazım. Konu açın kendinize güvenemiyorsanız, yardımcı oluruz elbette.
Stok soğutucu kullandığım için biraz da ondan tedirginim açıkcası ve bu performans sorunu artık canımı sıkmaya başladı. 1 yılı geçti.

Daha önce açtığım konuya bakabilirsin. Ben de stok soğutucu kullanıyorum:)
Merak ettiğin bir şey olursa yeni konu aç, etiketle yeter.
Ryzen 5 1600 Sistem Overclock performansı
Hocam konu açtım, etiketleyeceğim sizi. 3.7 3.6 Ghz. seviyelerine çıkarsam yeterli olur mu? Ve voltaj vs. gibi değerlerin ekran görüntülerini atar mısınız, tam olarak ne yapacağımı görmüş olurum. İlk defa yapıyorum çünkü :).

Stok soğutucu kullandığım için biraz da ondan tedirginim açıkcası ve bu performans sorunu artık canımı sıkmaya başladı. 1 yılı geçti.
Bir miktar overclock yapmaya yeterli bir soğutucu tedirgin olmanıza gerek yok. Konu açın, halledilir.

Hocam konu açtım, etiketleyeceğim sizi. 3.7 3.6 Ghz. seviyelerine çıkarsam yeterli olur mu? Ve voltaj vs. gibi değerlerin ekran görüntülerini atar mısınız, tam olarak ne yapacağımı görmüş olurum. İlk defa yapıyorum çünkü :).
Konu açılır açılmaz elimden geldiğince yardım edeceğim merak etmeyin:) Bu sırada ben de görselleri hazırlayayım:)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı