Ryzen 5 1600 ve GTX 1070 Ti sistem düşük GPU kullanımı sorunu

Stepne

Kilopat
Daha fazla  
Yakın zamanda bir sistem topladım. Sistem bileşenlerim;

Anakart: Asus PRIME B350-PLUS
İşlemci: Ryzen 1600
Ekran Kartı: EVGA GTX1070Ti SC Black Edition
RAM: GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV DDR4 3000MHz CL15
PSU: FSP HD700 80+ Bronze

İleride SSD ve 8GB RAM ekleyeceğim fakat şu anda Full HD'de bütün oyunlarda düşük GPU kullanımı yaşıyorum. Acaba 2K veya 4K monitör alırsam bu durum tamamen çözülecek mi? Ayrıca CS-GO'da FPS 200 (En yüksek ayarlarda, Full HD) civarlarında olmasına rağmen (GPU Kullanımı : 30-40-50 arası değişiyor) anlık takılmalar yaşıyorum. Bütün driverlarım güncel ve en son Windows 10 sürümünü kullanıyorum. Bunları nasıl çözebilirim? Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üzgünüm. Yazım hatası dolayısıyla 1 günlük ceza yedim ve yanıtlarınıza cevap veremedim.

CS:GO, LoL gibi oyunlarda tam performans kullanılmaması normal. Anlık takılmalar için ise, XBOX DVR kapalı mı?

Siz söyledikten sonra XBOX DVR özelliğini Technopat videosunu izleyerek kayıt defteri aracılığıyla kapattım. CS-GO ve Euro Truck Simulator'de yine anlık FPS düşüşleri ve buna bağlı olarak takılmalar yaşıyorum.

RAM'den kaynaklı olabilir belki.

RAM kullanımım oyunlarda 6.1 - 6.2 GB' ı geçmiyor.

Ekran kartını nereden ve nasıl bir fiyata aldınız, bende almayı düşünüyorum da .

Kartı Vatan Bilgisayardan 2450 TL civarında bir fiyata satın aldım. Ama size tavsiye etmiyorum. Çünkü kartın arka plakası yok ve 8 PIN güç girişli. Daha fazla veya az güç girişi olunca ne gibi farklılıklar olduğunu bilmiyorum fakat MSI - GALAX modellerinde 8+6 PIN güç girişi var. Tabi ben bunu satın aldıktan sonra fark ettim.

Bu sorun çok moralimi bozdu. Başka tavsiyeleriniz var mı?

Evet maalesef 1070 SC modelinde arka plaka olup, 1070ti SC modelinde olmaması çok garip. Sanırım FTW modelinde var. Doğru, kart 8 pinden güç almakta olup, diğer markaların 1x6 + 1x8 pinli modelleri ile genelde aynı çekirdek ve boost hızına sahip olup ki MSI gaming 8G modeşi ile aynı , aralarında performansa olarak çok büyük fark olmayacaktır. En fazla taş çatlasın 2 fps az veya çok fps alırsın. Sonuçta aynı GPU kullanılıyor hepsinde. Belki güç girişi sayısından dolayı diğer markalar biraz daha fazla overclock kapasitesine sahip, ama bu öyle abartılacak bir durum değil, en fazla 2 fps fark eder. Senin kartında overclock yapılır, hemde bal gibi yapılır. Bana göre arkaplaka harici sorun olmayıp, güzel bir kart almışsın. Evga kalitelidir, hem de çok kaliteli. İçin rahat olsun. Hayırlı olsun.

Bugün Garry's Mod ve Euro Truck Simulator oyunlarında anlık fps dropları yaşadım. FPS düşmesine bağlı olarak ekranda 1 saniyeden az sürelerde takılma oluyor. Bu fiyata aldığım bir ekran kartında bunu yaşamam hiç güzel hissettirmiyor ve bu oyunlar benim eski HD6570' imde bile hiçbir sorun yaşatmıyordu. Üstelik arkadaşımın sahip olduğu MSI GTX 1070 GAMING X modeli CINEBENCH R15 Benchmark testinde benim kartımdan yüksek bir skor alıyor. Acaba kartta bir sorun mu var? Bunu nasıl anlayabilirim?

GTX 1060 gibi bir kart bile 8 GB RAM ile tam performans çalışamazken,siz 8 GB RAM ile GTX 1070 kullanıyorsunuz.
16 GB RAM ile deneme şansınız var mı?

Şimdi sorunun direkt olarak ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünmeyiniz, 1080P monitör kullanıyorsunuz, DSR kullanarak çözünürlüğü 2K yapıp ekran kartına bine yükü artırın. Arkadaşın dediği gibi RAM miktarınız oynadığınız oyunlarda kartın gücü ile birleşince yetersiz geliyor olabilir. Euro truck simulator oyununda GTX 1060 ile 1080P ultra ayarlarda RAM kullanımının enteresan ama 7GB olduğunu gördüm ki bu kullanım 1070Tİ ile daha fazla olacağı kanısındayım. Ama bende herhangi bir takılma FPS düşüşü olmuyordu. Bence güç kaynağınızı kontrol edin, güç kaynağınız kağıt üzerinde sistem için ekran kartı için yeterli görünebilir, ama işin aslı güç kaynağı 12 volt kanalından genel sistem ve ekran kartı için yeterli gücü verebiliyor mu kontrol edin. Sorun güç kaynağınızda da olabilir. MSI gaming modeli testinde kullanılan işlemci sizin işlemciniz ile aynı mı, yoksa daha iyi bir işlemci mi daha iyi ise daha fazla puan alması normaldir. Bir de her marka ürün diğerinden herşeyde daha fazla puan alacak, daha performanslı olacak diye durum yok. Kartınızdan memnun değilseniz ki değilsiniz iade ve değişim talep edersiniz. İade alırlarsa başka marka alırsınız, değişim olursa yeni gönderileni kullanırsınız.

Bu arada benim RAM 4x4GB 1600MHZ DDR3

GTX 1060 gibi bir kart bile 8 GB RAM ile tam performans çalışamazken,siz 8 GB RAM ile GTX 1070 kullanıyorsunuz.
16 GB RAM ile deneme şansınız var mı?

Bu hafta içi farklı RAM'ler ile deneyeceğim. Fakat MSI Afterburner ile RAM kullanımına baktığımda bir sorun göremiyorum. Garry's Mod gibi bir oyunda HD 6570 ve 6GB DDR3 RAM'lerim bir sıkıntı yaratmıyordu çünkü.

DSR ile 2K çözünürlüğe aldığımda da aynı sorunlar devam ediyor. Güç kaynağım 12 volt kanalından 648W güç veriyor. Güç kaynağı ile ilgili bir sorun olup olmadığını nasıl test edebilirim? Bir sorum daha olacak. Memnun olmadığımı belirtip değişim istersem ne gibi bir sonuçla karşılaşırım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…