Ryzen 5 1600 ve RX 580 sistem oyunlarda anlık takılma problemi

İki adet adata 480 gb Ssd. Tüm sistem yeni, birkaç aylık..
Hd Tune ile de ssdlere baktım, sıkıntı yok..
Dostum bende RX 590 ile aynı sorunu yaşıyorum. Eğer benzer sorunlarsa AMD nin yazılımsal bir sıkıntısı olabilir. Ekran kartı kullanımım anlık olarak oyunda düşüyor.
Aylardır senelerdir benzer sorundan bahsedenler var. Yazılımsal ise şimdiye çözmüş olmaları gerekirdi..
Arkadaşlar oyunlarda sürekli anlık takılmalar oluyor, bazen 20-15'e düşüşler oluyor, oyunlarım korsan değil.

Sistemim;
  • Ryzen 1600
  • Sapphire RX580 Nitro
  • 16 GB 300 MHz RAM
  • 120 GB SSD
  • 550 Watt Corsair Power
Ekran kartını daha 3 gün önce aldım işlemci en fazla 75, ekran kartı ise 80 derece oluyor.
Aslında benim problem bu, önceki mesajımda yanlış alıntılama yapmışım..

Son düzenleme:
İki adet adata 480 gb Ssd. Tüm sistem yeni, birkaç aylık..
Hd Tune ile de ssdlere baktım, sıkıntı yok..

Aylardır senelerdir benzer sorundan bahsedenler var. Yazılımsal ise şimdiye çözmüş olmaları gerekirdi..

Aslında benim problem bu, önceki mesajımda yanlış alıntılama yapmışım..
Valla bende ekran kartını kullanmaya dün başladım. Oyunlar ultrada iken 84 dereceyi görüyorum. Bugün Warzone’u yükledim onu test ediyim bir sıkıntısı var mı diye, etmez olaydım. Oyun 70 80 fps oynanmasına rağmen takılmalar falan giriyor. Oynanmaz hale sokuyor kendini. Pubg’de daha çok fps düşüyormuş gibi hissediyordum ama fps sabitleyince oyun düzgüne döndü biraz hafiften.

bu işlemciyle ekran kartını almayı düşünüyordum okuduklarım vazgeçmeme neden oldu. Herkes mi bu sorunları yaşıyor acaba ?
Dostum benim sorunum RAM'dende kaynaklanabilir. Çok fazla oyunlarda deneme fırsatı bulamadım henüz ama Rust,Pubg gibi oyunları sıkıntısız 70-80FPS oynattı yani. Pubg de birkaç takılma yerine kasıyormuş hissiyati verdi sadece o da düzeldi gibi birşey yani açıkçası.

Benim oyunlarla pek aram yok aslında. Yazılım müh. okuduğum için hem iş hem okulda kullandığım programları rahat açacak bir pc toplamak istiyorum. Başta ucuz yollu olsun diye APU düşünmüştüm ama vazgeçtim 1600af+rx580 benim işimi görür mü sizce hocam ?

Benim oyunlarla pek aram yok aslında. Yazılım müh. okuduğum için hem iş hem okulda kullandığım programları rahat açacak bir pc toplamak istiyorum. Başta ucuz yollu olsun diye APU düşünmüştüm ama vazgeçtim 1600af+rx580 benim işimi görür mü sizce hocam ?
Valla bende yazılım müh. okuyorum, daha iki gün önceye kadar GT 1030 lu sistem ile idare ediyordum bende. Bence o alıcakların işini görür ama incehesaptan yakalayabilirsen RX 590'ın indirimini falan yakalamaya çalış, 1400 liraya tutturmuştum yoksa bende RX 580 alıcaktım. SSD kesin al bence Visual Studio gibi programlar çok çok daha hızlı açılıyor işini kolaylaştırır baya.

Valla bende yazılım müh. okuyorum, daha iki gün önceye kadar GT 1030 lu sistem ile idare ediyordum bende. Bence o alıcakların işini görür ama incehesaptan yakalayabilirsen RX 590'ın indirimini falan yakalamaya çalış, 1400 liraya tutturmuştum yoksa bende RX 580 alıcaktım. SSD kesin al bence Visual Studio gibi programlar çok çok daha hızlı açılıyor işini kolaylaştırır baya.
hiç bir yerde yok ki hocam rx590 hep stoklar bitmiş 3 aylık buldum bi tane 1500 pazarlıkla 1400e indiririm sapphire marka nitro+ mantıklı olur mu 3 aylık kart.

Valla bende ekran kartını kullanmaya dün başladım. Oyunlar ultrada iken 84 dereceyi görüyorum. Bugün Warzone’u yükledim onu test ediyim bir sıkıntısı var mı diye, etmez olaydım. Oyun 70 80 fps oynanmasına rağmen takılmalar falan giriyor. Oynanmaz hale sokuyor kendini. Pubg’de daha çok fps düşüyormuş gibi hissediyordum ama fps sabitleyince oyun düzgüne döndü biraz hafiften.
Aynen GPU 84-85° bende görüyorum rahat.. İlginçtir GTA V de bir şey yok ama diğer oyunların hemen hepsinde anlık kısa takılmalar oluyor, sonra hızlanıyor akış devam.. Sleeping Dogs gibi bir oyunda bile..
8+8 uyumlu 16 gb ddr4 ram de var. Anlamadım gitti..
hiç bir yerde yok ki hocam rx590 hep stoklar bitmiş 3 aylık buldum bi tane 1500 pazarlıkla 1400e indiririm sapphire marka nitro+ mantıklı olur mu 3 aylık kart.
Dikkat edin bitcoin minning çıkması ömrü azalmış ürün kakalamaya çalışıyor olmasınlar..

Aynen GPU 84-85° bende görüyorum rahat.. İlginçtir GTA V de bir şey yok ama diğer oyunların hemen hepsinde anlık kısa takılmalar oluyor, sonra hızlanıyor akış devam.. Sleeping Dogs gibi bir oyunda bile..
8+8 uyumlu 16 gb ddr4 ram de var. Anlamadım gitti..

Dikkat edin bitcoin minning çıkması ömrü azalmış ürün kakalamaya çalışıyor olmasınlar..
mining olsa elinde çok kart olurdu diye düşünüyorum ayrıca 17 yaşındaki birisinin mining işleriyle pek haşır neşir olacağını da düşünmüyorum açıkçası. Uyarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı