Ryzen 5 1600 ve RX580 sistem toplama

emirsavran

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Aşağıdaki parçalarla bir PC toplamak istiyorum oyun için. Sistem iyi midir, ileriye dönük müdür? Fiyatı çok yükseltmeden ya da düşürerek ne gibi değişiklikler yapabilirim? 3.500'e çekebilirsem çok daha iyi olacak. Sağ olun şimdiden.
sepet.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasada psu var, elimde de halihazırda Ssd mevcut. Sanırım 1 terabyte da hdd koymak akıllıca olacak. Ekran kartında daha ucuza kaçabilir miyim? Kardeşim için topluyorum gta 5 oynamak istiyor.

Ryzen işlemciler hızlı ram seviyorlar. Ram'in en azından 3000MHz olmasını öneririm.

Rx580 GPU'lar, yüksek kalite 1080p veya orta kalite 1440p için idealdirler. Seçtiğiniz monitör orta kalite 1080p görüntü verebilir. Ya daha iyi bir monitör almalısınız (tabi ki fiyat da yükselecektir) ya da ekran kartını düşürmelisiniz. Ekran kartını düşürecekseniz Rx570 yeterli olacaktır. Kardeşinizin oyunları ultra ayarlarda oynamak gibi bir şartı yoksa, Rx470 bile düşünülebilir. (Rx570 öncelikli tercih olmalı tabi)

Eğer bütçeniz yetmiyorsa HDD'yi daha sonra da ekleyebilirsiniz. Elinizdeki SSD ile bir süre idare edersiniz.

Sağ olun. RX 570 4gb'a düşürüp 450 tl fiyatı indirdim. 1 tb WD Blue HDD de ekledim. Ramleri de 3000mhz'e yükseltmek istiyorum fakat anakart detaylarında (ASUS'un sitesinde) şu yazıyor kafamı karıştırdı:
4 x DIMM, Max. 64GB, DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2666/2400/2133 MHz ECC and non-ECC

Ayrıca PSU'yu 500'e çekebilir miyim?

500Watt bir PSU ile bilgisayarınız çalışacaktır ama sınıra yakın olur.
Asus vento ta-m11 600w modeli varsa alabilirsiniz.

Ekran kartı hafızası 4GB ve RAM 8GB olduğu için üst seviye oyunları "ultra" görüntü kalitesinde oynarken bilgisayar kasabilir. "high" ayarlarda oynarsa sıkıntı yaşamaması gerekir.

Hangi siteden topladığınızı yukarıdaki resimden anlayamadım. Siteyi söylerseniz alternatif bileşenler önerebilirim.

Düzenleme: 3500TL'ye sistem tavsiyesi için @Neko 'dan yardım istiyorum. O benden daha tecrübeli, size daha iyi yardımcı olabilir belki.

Ultra şart değil, high gayet yeterli olur. Söylediğiniz kasaya baktım fiyatı 700 watt'lık versiyona yakın, 700 ile devam etmek ileriye dönük daha mantıklı gözüküyor. Siteyi de reklam olmaması amacıyla vermedim, incehesap'tan topladım. Ekran kartını ise hepsiburada'da buldum.

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. AOC iyi midir açıkçası monitör konusunda çok güvenemiyorum büyük markaların dışında. Sanırım daha aşağı inmek için sistemden çok taviz vermem gerekecek. Bu haliyle iyi gözüküyor. Şu anakarttaki yüksek frekans için Overclock yazıyor, 3000 mhz ram aldığımda 3000de çalışacak mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı